Tisdag 30 juni - SAIL AWAY

Nu blir det semester från bloggandet en stund.
I natt åker mamma, V och jag till Finland. Vi ska till Helsingfors först, och sen vidare till stugan. Där finns varken rinnande vatten eller internet *ler* så det blir lite paus i det här skrivandet. Kanske ni behöver det!! HAHA!
Det har varit stressigt i min lilla värld idag. Det har lämnats bilar, tittats på ettårsfoton, packats, fikats.. nu är jag färdig i Skövde för ett tag. Nu vill jag iväg!


Over And Out


Söndag 28 juni - Utekväll

Välkommen du underbara människa!!
Det är inte klokt vad bebisar är fantastiska. Tänk bara hur fantastiskt att de faktiskt utvecklas i magen! Att de kommer ut så perfekta. Fingrar, tår, ögon, öron.. jag blir lika fashinerad varje gång jag tänker på det. Jag har aldrig vart mycket för den där "bebisdoften" alla pratar om, men vist är kroppen helt otrolig!! Jag fick lov av Ehlin att lägga ut den här bilden på Adina. Välkommen du fantastiska bebis!!


Igår var jag ute och åkte motorcykel med min granne, Henrik. Shit vilken kille! Det var trevligt att åka, det var längesen (senast på Åland, tror jag det var). Jag vill varje gång skaffa motorcykelkörkort, men det blir aldrig av.. (innan jag dör, ska jag ha C-kort i alla fall). Vi åkte mot Lerdala (20km) och gick genom en hage, upp på en kulle. Där drack vi kaffe och snacka skit, eller ja... det var nog jag som prata skit. Han fick väl sagt 5 hela meningar, sammanlagt under 2,5 timmar.. Så går det när man är på picknick med Mukkis/Skövde/Maria/Babblarn WHATEVER! Helt plötsligt skrek jag till som en 14 årig brud: AAAAAAAH!! Mest för att jag inte var beredd, jag är inte rädd för kossor egentligen. Det finns ju inget fredligare/lugnare djur, eller?? Hon stod där, två meter från oss och tittade.
Tack granne!!



Sa jag att han är världens bästa granne?? Märta på Havstena var inte så tokig hon heller, men när vi kom tillbaka från vår picknick (Henke & jag) skulle jag iväg på fest! Jag hämtade min enda öl jag hade i kylskåpet. Henke undrade om jag skulle ha BARA den där, och jag svarade "ja" som om det vore nått fel med det?? Då hade  ju karln köksskåpet fullt med ÖL *ler*
"Hur många vill du ha??"
- Tack för min huvudvärk hurru grannen!!
SKOJ VAR DET!!



RÖKSUGEN PALM??



 Over And Out


Lördag 27 juni - In your head

Morgon, kaffe, musik och hög volym.
För ett tag sen (när jag just flyttat in här i lägenheten) fick jag lite bad-prylar av Josse, eftersom de flyttat och de inte hade badkar i sitt nya hem. Jag fick typ sånt badsalt, olja, tvål, ja - lite sånt. Jag har bara inte fått tummen ur att använda det. Jag har inte ansett mig ha tid. Inte unnat mig det. Det ska ju hällas upp vatten och det tar ju en halv evighet (det är hemskt vilka i-landsproblem man har).. igår klockan 23.04 fick jag för mig att ta tag i saken. Och OJ DÅÅ, det här ska jag göra JÄMT!! Jag använde bara lavendel-olja, fast jag är helt mjuk fortfarande på hela kroppen!! Från topp till tå, dorsalt och lateralt. Så ett råd är att skaffa badkar och olja och bara MÖÖÖÖSA! Det var bra helt enkelt.
Dagen ska bjuda på lite städning här hemma och i eftermiddag ska jag få åka MOTORCYKEL. Ni som känner mig vet mitt förhållande till motorcyklar och I love it alot! Jag ska njuta av det här!
Jag började även fundera på en sjuk sak igår. Emil och Anka bara garvade.
"Kan man driva svart-taxi verksamhet med en motorcykel??"
Jag menar, folk kör ju runt på fulla människor i bilar, är det lagligt att skjutsa en full människa på motorcykel (svart-taxi verksamheten är ju given att den inte är laglig). Förstår ni?


Over And Out


Fredag 26 juni - Grattis alla!!

Jag läser MASSA bloggar!
Nu har äntligen Ehlin blivit MAMMA till en tjej (Adina). Hur känns det egentligen? Det är en jävla omställning och man fattar inte riktigt att det är på riktigt heller. Jag fattar inte än idag att jag är just det - mamma. Det blev en tjej och jag har smygkikat på Ehlins mammas blogg (www.katlind.blogg.se) och sett det lilla undret. GRATTIS ALLIHOP!! Sen vill jag även säga grattis till min egen mamma som fyller år idag. Det blir inga problem att komma ihåg Adinas födelsedag i alla fall. Jag har vart och köpt lite presenter som jag ska skicka iväg (äntligen fick jag köpa en klänning!!!).
Emil var över och hämtade V ikväll. Jag fattar inte vad som ska vara så förbannat svårt med att hålla en jävla tid. Och speciellt inte när man är karl!! Tidigare idag sa han att han kommer vid fem. Han ringde vid fyra och sa att han bara skulle duscha och äta en hamburgare, sen kommer han. Satan, det måste vart en jävla hamburgare eftersom han kom två timmar senare!! Fast det är väl bara jag som stör ihjäl mig, I guess.. SATAN!!
Anka var också över och det är alltid trevligt! Vi började diskutera en blogg som jag läser (www.spiderchick.blogg.se). I ett inlägg hade hon funderat över hur mammor ska ha svar på allt (hon väntar också barn) som ROT-avdrag mm. Jag var helt säker på att det fanns något som hette TOR-avdrag också och menade på att det var sant. Jag har hört det någonstanns!! Emil, Anka, mamma och pappa fick ett gott skratt i alla fall.. JAG BJU'R PÅ DEN DÅ! Herre Jesus, jag är helt säker på att jag hört om det någonstanns. Kan någon help me out här??? Please??! Jag måste annars uppfinna TOR-avdraget. Helvete, vad skulle det vara för?? Det skulle vara lättare att hitta på ett piller till med en onödig funktion!!
Nu vill jag bara iväg. Allt blev jätte jobbigt och jag behöver komma iväg. Inte nog med att SLA (morgontidningen) slutar komma på tisdag. Tur vi åker till FINLAND på onsdag.







It's hard, but it's harder to ignore it!!
(and I am going to ignore it 'til it disapears)



Over And Out


Update

..och i Stockholm går Ehlin med värkar..
Ville och Rebecka fick bada för första gången. Det blev en helt fantastisk dag i solen. Jag bjuder på den!!
Har inte hört senaste nytt, men sist jag pratade med Ehlin hade hon värkar: 10 minuter mellan. Och det var för några timmar sen.



HEEEEEJJAAAA EHLIN!!!

Du har en klack bestående av Ville och mig här i Skövde!!

Vi väntar otåligt på att den lilla ska komma ut!!

Gör ett bra jobb, vi vet att du kan.
Puss



BILDER FRÅN DAGEN!


Det roligaste var namnet de givit åt platsen!!


Hjärtat då.


Rebecka!!


*pusta*


Lek och cool!



Over And Out





Torsdag 25 juni - Vilken tillfällighet!

V och jag var hos mormor och morfar på kaffe just.Kika genom fönster!
Det är så typiskt, eller typiskt kanske är fel ord, men när man just får tummen ur att göra något, eller ska påminna någon om något, så är det redan på väg att bli gjort eller så händer det precis. Jag ska förklara mig: 
♣ Förra fredagen skulle E hämta V redan på morgon vid tio. Sen blev klockan 10.20 (jag är ganska noga med tider och blir lite nojjig om saker inte sker på utsatt tid) och jag satte iväg ett mess och frågade honom om han  var på väg. Och då var han just utanför. 
♣ Jag ringde till kommunhuset (vilket jag tänkt göra i en månad) för tre dagar och försökte få tag på personen som har hand om Villes dagisplats. "Personen på anknytning (nått nummer) är på tjänsteärende och är åter (nån tid)". Och det spelade ingen roll om jag ringde tillbaka på minuten så var meddelandet ändrat till ett annat klockslag. Jag blev trött på den där rösten och bestämde mig för att skita i vilket. Så imorse tänkte jag att jag skulle ringa en sista gång och jag lyssnade klart på rösten (har blivit förbannad i mitten av meddelandet och lagt på). Då kunde man ju bli kopplad till en annan tjänsteman om man tryckte nolla. Så det gjorde jag och blev kopplad till en annan dam. Då berättade hon att pappren angående dagisplatsen gått iväg idag. De kommer alltså idag eller på måndag. Och hon berättade att V FÅTT DAGISPLATS (jippi) fast inte på det dagiset jag önskat i första hand. Hon kunde dock inte säga vilket dagis han kommit in på.. det återstår att se.
♣ V och jag tog bilen till mormor och morfar tidigare i förmiddags. Och jag upptäckte att ingen var hemma. Vi gick runt i deras trädgård en stund och två minuter senare kom mormor på cykel. Och efter kom morfar.
Vist är livet fantastiskt ibland. När det går på det här viset i alla fall.


Over And Out



 


Onsdag 24 juni - Aurinkoista!

Aspö gård.
Solen sken igår kväll när jag gick och lade mig, samma sol sken när jag steg upp i morse. 25 grader varmt och en klarblå himmel! På med massa solskyddsfaktor och ut i solen bara! RAPPA PÅÅ!! V och jag åkte till Maxi för att handla det viktigaste som saknades i köksskåpen: kaffe, filmjölk och ruccola bl.a.. där mötte vi upp min syster som var på ett strålande humör (är hon för det mesta men..). Och tack vare att hon kom så kunde man handla lite mer. Och det blev lite kläder också..
Fredrik kom hit på sina inlines straxt efter att vi kom hem igen, men han lovade sig själv att aldrig mer göra om det. Det var tydligen jobbigt. Grejjen är att jag bor i (nästan) slutet på en jääätte lång väg, och den lutar liiiite för lite för att kallas för "backe" och lite för mycket för att det inte ska kännas skönt att åka ner för. Den är helt enkelt överjävlig att komma upp för.. nog om det. Vi drack kaffe och pratade och Fredrik blev glad när V vaknade från sin dagsnap och de busade runt.
Syrran, V och jag for till Aspö gård när vi skjutsat hem den redan trötta Fredrik (han hade ju faktiskt tränat på gymmet innan han kom till oss, måste nämnas, annars får jag stryk). Tänkte att det kunde vara kul för V att se lite djur, men han verkade inte bry sig så fasligt mycket om dem faktiskt. Fast han tyckte nog inte att det var dööö-trist heller. Vi såg grisar, får, höns och kaniner. Så fanns det kor också, men de var så långt bort i hagen.

Hej höns!

Grisarna var ganska lortiga (som grisar ska va)

Fake-djuren var skoj

Klappa på fåren




Over And Out


Måndag 22 juni - Snart..

Ååh vilken underbar dag!!
Det första vi gjorde imorse, efter att ha vaknat och fått kaffe och välling, var att klä på oss och ta en cykeltur. Jag tänkte att det var dags för det nu. Cykeln behövde ändå mer luft i däcken, så åkte förbi Shell och pumpa. Det blev ingen lång runda, men V fick se levande kossor för första gången i sitt liv. Han skrattade åt dem. Sen blev jag lite rädd för det var en öppning i stängslet, så då fick vi snabbt säga "hej då" till kossorna och cykla snabbt därifrån!! V var ganska rastlös på slutet, så det  var väl tur att det inte blev nått längre.

Sen fick vi i oss lite gröt och for till moster där vi spenderade massa tid. Helt fantastiskt att vara på landet när det är sånt här sol-väder!! Vi promenerade, lekte och lagade mat. Livet på landet är ju fantastiskt på sommaren, förutom alla kryp som kommer fram, fast de hör väl sommaren till I guess. Jag såg en gigantisk mördarsnigel (fast vitMED SNÄCKA PÅ!! Har aldrig sett en sån förut, inte med hus!! Den var skit äcklig, och jag var rädd att den skulle äta upp både mig och syrran. Tur att V kom farandes just bredvid den och skrämde iväg den! 
Tack syster för en toppendag!! I love you!

Innan vi åkte hem åkte vi via mamma (mormor) och sa hej. Sen hem till badet och bums i säng. Trötta efter dagens äventyr.

En trött kille


Over And Out


Söndag 21 juni - Helsinki, I miss you!

Have I told you lately, that I love You??
Igår ringde min syster till mig, under ordnade bakisformer, och frågade hur midsommarfirandet variKRAAAAMt i Skövde (hon var själv på kusten). Självklart frågade jag henne hur hon haft det. Hon berättade att hon hade ringt Emil klockan 23,04 och frågat om han ville komma på cruising i Lysekil. "Eeh, jag skulle väl inte tro det" blev svaret som väntat, men min fulla syster gav inte med sig, utan skrek "Jo!! Nu kommer du hit, för jag vill träffa min systerson!!". Hur mycket rättslig rätt har man till sitt syskonbarn då, undrar jag om man kräver sånt *skrattar* ??

Nu har jag, ärade läsare, betalat mina räkningar (inte för att ni bryr er, men det är nått onödigt vetande, som resten av den här bloggen). Det var såå skoj! Så nu har jag bara en sak till att göra, innan jag får lämna mitt hus idag.
Det har nämligen flyttat in en andra person här, som dess utom hotar mig. Och det är väl bäst att lyda bara. Skönt att det flyttat in en dominant person som håller ordning på mig, för uppenbarligen klarar jag det inte själv. Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle passa som chef någonstanns, för jag behöver någon som bestämmer över mig. Sen att jag gör lite som jag vill ändå, hör väl inte till saken kanske?? Kanske skulle säga att jag behöver någon som jag kan trottsa och gå på nerverna??


Over And Out

Lördag 20 juni - Festen

Jag satt på festen igår och funderade en stund.Inte riktigt 19, men nästan..
Midsommar var helt jätte bra.
Efter att ha bråkat med min arbetsplats och fått lite små-panik över pursrarnas och intendenternas oförmåga att kommunicera med varandra, så tog jag bussen till östermalm. Det blev en resa för sig, men jag log hela tiden. Jag hade läst på internet att det kostade 36 kr att åka till resecentrum, men när jag klev på, ville chaufförn bara ha 25..
- Jaa, du är väl under 20??
- Ja för fan det är jag, sa jag och gav honom pengarna. Satte mig längst bak i bussen och tänkte tillbaka på tiden då man faktiskt var 19 år.. Nu var jag 19 igen... i 11 minuter.


Hemma hos Stina lagades det mat (biffar och rotsaker med vitlöksdipp) och till maten drack vi vitt vin och blev lite mamma-lulliga (en av de bästa känslorna i världen). Vi skrattade och tittade på regnet som rasade ner från himlen ett tag.
Senare skulle jag gå till norrmalm och hälsa på hos mina föräldrar, men stannade kvar hos Frida (hon bor bara ett kvarter från mina päron) som hade midsommarfest. Det var helt kaiko att komma dit tomhänt (jag har ju jobbat på båt med TAXFREE och alltid haft dricka hemma, men nu har man ju inte det längre. Man kan ju säga att reserverna är slut *skratt*), men det löste sig. De flesta av mina vänner var där och det sjöngs, tävlades (music quiz (Fredrik & jag VANN) & tipspromenad) och dracks (firades midsommar alltså). Innan jag fick min första öl i handen satt jag och tittade ut över mina vänner som satt runt långbordet. Det är bara jag som blivit förälder. Vi närmar oss 30 med stormsteg (alla är mellan 22-29 år) men ingen är stressad över det. BebisarOch det är härligt. Jag älskar mina vänner för det. Allt är bara cool-lugnt. Det var väl bara jag som hade bebis-feber *ler* Det kanske blir så att några aldrig skaffar barn, och jag försökte se alla som föräldrar en dag, men det gick liksom inte.
Man får se om 15 år hur det blev..


Over And Out


Fredag 19 juni - Midsommar

Jaa, vi får väl se då!
Maria ska för första gången på VÄLDIGT länge åka buss idag. Det blir inget köra bil idag i alla fall. Det ska regna, så man vill inte blöta ner sig (pajja sminket).
TNT - I'm dynamite!! Varför har jag den här låten på hjärnan? Har haft det sen jag vakna.. fattar inget, kanske jag är det - dynamit!! HELL YEAH!


Over And Out


Update

Lately as it seems, we don't get along too well, with all the circumstances that surround us. It's like we're cought between..
Känns den inte lite Bryan eller?? But (there is always a BUT) me like!!

Over And Out


Torsdag 18 juni - BVC

Vilken regnig sommar vi har!
Nu har jag i alla fall lagt både Villes BVC-bok och min mobil på räkningarna, så nu syns de inte. "Syns man inte, så finns man inte" heter det ju, eller??!! Jag fick en påminnelse ifrån SLA (morgontidningen i Skövde, Skaraborgs Läns Allehenda) att min prenumeration går ut 29 juni.. och det gjorde mig ledsen, för det är så dyyyrt att fylla på den. Ett år kostar 1815 kr och vart ska jag få det ifrån?? Hallå, finns det en vänlig själ som vill sponsra?? - Obrigado! 
Sitter och tittar på regnet när jag inte tittar på dataskärmen. Det är ganska lugnande att titta på regnet. Vi var just till BVC med V och han måHappy-hey!dde bra. 12 260 g (förstår inte varför man räknar i gram än, en annan hade vart... hmm.. 83 578 eller nått i den stilen, tack gode Gud att man räknar kilo som "vuxen") väger han nu och är 81,5 cm lång.
Igår var jag till OnOff, för jag kände att jag är i behov av en ny mobiltelefon (ni skulle bara se den jag har), men försäljaren som jag utsattes för, ville då rakt inte sälja en Nokia till mig, även om jag sa att jag inte vill ha någonting annat än Nokia. Konstig försäljare det där. Han menade på att Samsung hade den bästa telefonen. Och när jag frågade om de där touch-telefonerna, sa han bara "Ja du, kan du inte hålla en Nokia hel så kan du bara glömma touch-telefonen". - Tack, sa jag och gick ut.
Annars då, jo tack, det regnar, och det är midsommar i helgen. Fast regnet hör väl till hela grejen, bara att ingen har förstått det än. E kommer och hämtar V imorgon förmiddag eftersom han är ledig i morgon (trodde/antog han), han viste inte säkert. "Alla andra är ju lediga, så varför skulle inte jag vara det" menade han på (kul om han ska jobba imorgon *skrattar för mig själv*).



Over And Out

Onsdag 17 juni - INGEN ONSDAG

Jag är fast!!
Jag skrev ett jättelångt och roligt inlägg i morse. Och så försvann det *sur* och nu kan jag inte minnas alls vad det handlade om.. så typiskt. Det var något om att mina räkningar ligger här bredvid mig på skrivbordet och skriker "BETALA MIG, BETALA MIG!!!" men jag tok latar mig och orkar aldrig sätta mig med de långa OCR-numrorna. Så de får ligga där och skrika ett tag till. Idag damp det ner två räkningar till i min brevlåda. Funderar starkt på att skriva en sån där skyllt på dörrn, där det står "Endast räkningar med korta OCR-nummer, tack." Ni som följt den här bloggen vet ju vilken kärlek jag känner för internetbanken.
Så har jag fastnat för Desperate Houswifes. Attans. Och allt är min systers fel. Jag såg ett avsnitt och efter det kunde jag inte prata om nått annat. Det är bara fjantar som tittar på det.. och jag *pusta*
Igår fick V sova bara en gång på dan, och det gick jättefint. Så i natt var första natten EVER som jag inte vaknat över att han gnytt, rest sig, pratat, velat ha nappen, velat lägga sig med mig eller skrikit i sömnen. Man ska inte ropa "hej" än, men jag var mäkta nöjd i morse när jag insåg detta. Gårdagen var helt fantastisk. Vi var ett GÄNG till Sikaparken i Skövde och lekte med våra små. Det kändes riktigt vuxet *ler*



Simon åkte kana med Ville

Tisdag 16 juni - PUZZEL

Städa, röja och grejja!!
Idag hände det, idag har V inte sovit förmiddagslur. Och det har gått hur bra som hellst. Han var nog lite sur på mig när jag försökte lägga honom, men jag tog beslutet att låta honom vara vaken. Vi har grejjat med möbler, städat lite och mest varit i gå-in-garderoben och flyttat, ändrat och lagt till saker dit in. Han har gjort sitt och jag har inte oroat mig en sekund för att något ska gå fel. Nog hör man om han håller på med nått fuffens *ler*


Over And Out


Måndag 15 juni - GRATTIS MIKAELA!!

Jag trodde att det här var slutet på sova-på-förmiddagen, men jag hade kanske fel.
Igår tänkte jag att V blivit en så stor kille och inte behöver sova förmiddagsluren mer. Han somnade vid tio och sov en och en halv timme. Vilket blir väldigt sent för hans eftermiddagslur (han sov 15.45-16.20). Vilket sen blir senare i kvällsläggningen. Han växer så i mina ögon för var dag som går. Så, imorse var jag helt inställd på att inte starta datorn alls (eftersom jag inte är vid datorn när han är vaken). Fast oj vad jag misstog mig. Han BAD mig om att få gå och lägga sig klockan 9 och slocknade som en smäck. Så nu sover han. Han får fortfarande vara min "bebis". Han är inte så stor *ler*
Jag borde göra ett frisör-besök. Jag har blonderingsmedlet i badrumsskåpet, men vill klippa av mig den kaluffs som är på mitt huvud. Det är för jävligt att ha kort hår ibland, man måste klippa sig typ två gånger i månaden för att se "bra" ut.
Och NÄR ska jag få upp saker på väggarna?? Börjar kännas patetiskt faktiskt. Får knacka på hos grannen här i veckan och fråga om han har en borr (sen kan han få borra ÅT mig också, för jag vågar inte).
Idag ber jag till gudarna om uppehåll. För jag tänkte ta en promenad in till stan. Och då kan gärna himlen stanna där den hör hemma - där uppe!

Over And Out


Söndag 14 juni - Vänners värde.

Det blir så tjatigt.
Jag har tappat minnet. Jag kan inte ens säga vad jag gjorde i förrgår, på rak arm. Vad har hänt?? Är det den här mamma-genen som spökar? Fast mammor ska ju veta vart allting är och när saker hände. I alla fall vet min mamma det, och alla andra mammor jag vet. Jag kanske har fått en annan variant av gen.. eller kan det vara så simpelt som att dagarna ser likadana ut, varesig det är lördag eller tisdag?? *skrattar
Tell that to a mamal that cares.
- I'm a mamal that cares!

Vill du inte bli firad eller vad är det? Vill du inte att dina vänner kommer och uppvaktar dig på din dag? Vi hörs mer sällan nu, och ses ännu mer sällan. Nu nalkas DIN födelsedag och jag vet mycket väl att födelsedagar inte är så viktiga när man blir "äldre", och speciellt inte om man inte fyller jämnt. Födelsedagar är för de små, men om man VILL då? Jag vill vara din vän, vi var en gång jätte nära vänner, vi gjorde saker varje dag, typ. Inte begär jag att vi ska ses varje dag, men  någonting har blivit annorlunda.. och jag är jätte ledsen över det. För JAG SAKNAR DIG! Fråga inte varför, men jag gör det. 
Glöm inte bort dig själv! DU är vikig också. Det är så himla lätt att glömma bort sig SJÄLV när man får barn. Allt handlar om det (barnet) alla vill träffa barnet (nog vill de träffa mamman också, men förstår du?). Jag vill fira dig, men jag tänker inte bjuda in mig själv. Kan inte EN dag på året vara DIN? För det är den. Du föddes då.
Jag har en vän som heter Ehlin (kan inte sluta nämna henne). Vet du att hon gratulerade MIG när V fyllde ett år? "Grattis vännen, DU har varit mamma i ETT ÅR" sa hon. Inte tänkte jag på det heller, men när hon sa det, blev jag rörd och grät. Alla är så farsinerade över barnets framsteg. "Oj, titta han/hon kryper", "hörde du, han/hon sa mamma" och "vad fort allt går, tänk - nu går han/hon". Man inser med tiden att man själv måste ha sina nära vänner för att orka. Jag önskar många gånger att jag bott närmre Ehlin. För jag vill så många gånger bara krama om henne, men jag kan inte. Jag vet att du och jag inte kramas så ofta, men jag tror du vet vad jag menar. Kanske tror jag att vi är närmare än vad vi är? Men för mig känns det inte så.
Vi hade i alla fall tur med vädret.
Solen skiner idag. Härligt. Solen som igår kom fram har tagit nya krafter, och kanske den visar sig ett tag till nu. Det hoppas jag på i alla fall. V och jag ska till (min) mamma och pappa idag. V älskar att springa i gräset, så det ska han få göra. Sen blir det kaffe hos Palm. Det är också en vän jag saknar mycket. Vi var också väldigt nära vänner en gång. Jag uppskattar än idag att vi har kontakt och träffas ibland. Livet förändras..

Vad är en vän för er?


Over And Out


Update

Det blev en fin dag.
Klockan närmar sig 20.00 och solen skiner ÄNTLIGEN!! Jag har saknat dess närvaro. Det är liksom inte samma känsla när den lyser med sin frånvaro. Man blir glad av solen. Jag hörde någonstanns någongång att det tar 8 år för oss här på jorden att märka någon skillnad om solen skulle slockna.. undrar om det stämmer. Vet någon?? Låter som en väldig massa tid.. tänk om solen egentligen slocknat och vi går här på jorden och lever som vanligt bara, utan att veta ett dyft.
Den dagen, den sorgen, I guess.
Nu ska jag göra en paj och sen bara mööza i soffan med CHIPS. Det var längesen. Fast med min vanliga tur, kommer det väl inget bra på burken heller. Så jäävla typiskt..
 

Strike a pose.


Hulligan-Ville är i farten. SE UPP!!



Lugn och fin dag helt enkelt. En lördag som de flesta andra.


Over And Out


Lördag 13 juni - Lauantaina

Varför å varför??
Jag förstår inte detta fenomen att INTE sätta in viktiga papper i pärmar NÄR de kommer. Har just suttit med en decimeter tjock bunt med papper från banken, försäkringsbolag, försäkringskassan, pension osv och satt dem i egna fack i pärmar. Varför gör man det inte på en gång? Ren lathet antar jag. Det är inte roligt någonstanns och man blir ju bara mer irriterad för varje papper man får fram ur högen. Vilket fack passar den här i då?? Samma är det med räkningar som jag betalar via internet. Jag lägger inte in dem på en gång, vilket vore det bästa. Det är ju bara några siffror som ska knappas in.. what's the fucking problem liksom??
Så ska man se vad den här dagen har att erbjuda. V ligger och sover sött. Fast han vaknar snart tror jag. Kanske tar en sväng till norrmalm för att träffa Nattis som är hos farmor.

Stackars människa... vad har hon för problem??
"Jag tror inte hon är så förtjust i att ha kläder på sig" //Joel
www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.5981345


Over And Out


Fredag 12 juni - Talar om vädret

Idag är det ingen idé att sminka sig i alla fall.
Först och främst vill jag säga GRATTIS till alla som tar studenten idag. Och jag tänker inte säga "stackars er att ni tar studenten på årets regnigaste dag" för jag tror inte att ni är mindre lyckliga än vad jag var när jag tog studenten (då var det sol och nästan 30 plus grader). Ni är jättebra, för faan!!
Sen minns jag inte vad jag skulle skriva om idag, så jag får uppdatera senare.
Kan bjuda på lite bilder från igår istället.




Allt är ju bara skit å pannkaka. Blir jag intagen på akuten med dropp och V ligger i sängen själv och skriker, vad fan skulle du bry dig heller!! Du är ett sånt nedrans mähä ibland. Skjut mig!!!
Nu blev jag bara bitter och innåtvänd! Men låt mig vara bara..



Over And Out


Torsdag 11 juni - Ingen vanlig dag

Jag är helt yr i huvudet, det känns konstigt. Och det verkar inte gå över..
Idag för ett år sen blev min lillasyster mycket besviken på mig. Jag hade glömt hennes födelsedag. Fast jag hade faktiskt inte glömt, det var vår mamma som glömde hälsa det åt henne. Jag låg på BB med V då.
Så i år ska jag göra rätt för mig och tillägna detta inlägget åt henne.


Syster, du är såå oerhört viktig för mig!
 Glöm inte det och grattis på din stora dag!!


  
Du finns där för mig.


  
Du är speciell.


  
Sa jag att du är speciell??

Och jag älskar dig!




Over And Out


Onsdag 10 juni - Ingen onsdag idag..

Jag hörde en rolig grej!
Dagen har vart trevlig. V och jag for till staden för att handla lite presenter åt syster som fyller 23 år imorgon. V var helt fantastisk och satt och filosoferade i sin vagn. Det råkade bli några affärer extra idag - igen, eftersom jag märkte att skatteåterbäringen kommit. PRISA GUD!!! Så tanken slog mig att man kan fylla på lite i lådan (ingen fattar nått *flinar*
Sen for vi till Fredrik för att dricka kaffe. - NEJ, V dricker självklart inte kaffe än!! Det var trevligt att se hans (Fredriks) mammas nya lya, jätte mysig. Och sen träffade man ju blivande rikskändisen, Magnus. Han spelar inlinehockey och de är i SM final (läs SLA så fattar ni mer, för er som inte har SLA, gå in på www.sla.se och glo i sportdelen). Sen nalkades det mat-tid för lilleman, fast han var mer intresserad av F som satt vid datorn och spelade Method man (stavning = osäker), och ville inte sitta still på stolen. Vist är alla sätt bra, utom de dåliga?? Jag vände stolen, så V fick stå upp (och jag vet att man inte borde stå när man äter, men...) och hålla sig i ryggstödet (fattar ni vad jag menar??). Vi lekte tittut och varje gång jag fick syn på honom över stolsryggen, skyfflade jag in mat i hans mun. Bra va!! Ibland är jag så himla fyndig. Efter maten fortsatte han digga method man med F. Det såg roligt ut, men de var så söta båda två. Klippet finns på facebook och senare KANSKE på Fredriks blogg www.wolmer.blogg.se.

Jag läste nått skoj på nätet tidigare idag som jag måste dela med mig av:

Mamma går på stan med sin 4 åriga dotter, Anna, och utbrister plötsligt: 
- Men Anna, vad har du i munnen??!
- Tuggummi, svarar Anna lugnt.
- Vart har du hittat det??
- I näsan..

(Skratta då!! Det var hysteriskt roligt)





Sen måste jag bara nämna att folk är för jävla
dåliga på att uppdatera sina bloggar
*slår näven i bordet och skriker*
Har du en blogg så use it, eller?

Over And Out


Tisdag 9 juni - Update

Den här dagen alltså...
Jag upptäckte i morse (inte bara att min son älskar sina bandyklubbor) även att jag är sjuk! V har vaknat två nätter i rad av hosta och gjort det i 1,5 timmar tills han sen somnar av ren utmattning bredvid mig, och emellanåt får man en host i ansiktet *mmys* Kanske inte var så svårt att räkna ut att man själv skulle bli sjuk.. *stackars mig*
Egentligen skriver jag ett inlägg nu på kvällen bara för att visa att V gillar sina leksaker han fått. Den här kvällsaktiviteten ska vi nog fortsätta med.

TRÖTT ELLER???


  

Ser i kors..
  

  
Sen gick lille-man och lade sig i princip själv!


Over And Out


Tisdag 9 juni - Läcker upptäckt

Grabbar.
Ska börja med att säga: Ebba, du är förlåten *ler*
Jag insåg igår att det är en grabb jag uppfostrar. Nog har jag vetat hela tiden att han är kille, men jag har nog aldrig tänkt på att han faktsiskt utvecklats från att vara en söt bebis, till ett sött barn! Igår fick han ett bandy-set av guffar Fredrik, med mål och två klubbor. Vist  har jag funderat på vad V kommer ha för intressen när han blir stor, men jag har inte kunnat acceptera att han faktiskt är ganska stor nu. Han har sprungit omkring med den där ena klubban hela morgon.
Idag ska han ett-års-fotograferas. Det ska bli spännande.
Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, men stort TACK till alla som var med och firade Villes första födelsedag igår!


Over And Out


Måndag 8 juni - VILLE-HJÄRTAT!

Nu för ett år sen gick man runt, runt i lägenheten och hade så satans ONT!
Jag är helt farsinerad över att jag klarat av det, jag är så oerhört tacksam mot mina vänner som funnits och stöttat mig det här året och vänner som fortfarande är ett fantastiskt stöd, vänner som tillkommit och stöttar och går att bolla glada och dåliga stunder med, jag vill tacka Emil som tog sitt förnuft till fånga och insåg att han trotts allt ville vara pappa. Utan alla er, hade jag inte varit den jag är idag. Jag är en fantastisk mamma TACK VARE ER
Jag gråter när jag tänker tillbaka på året som gått. Det har krävt många uppoffringar, mycket skratt och mycket, mycket tårar, sömnlösa nätter, matande och helt fantastiska framsteg. AND I MADE IT HERE!

                    

Och alla som jag inte har bild på. NI ÄR GULD!!

GRATTIS MIN LILLE SKRUTT PÅ 1 ÅRS DAGEN


Over And Out


Söndag 7 juni - Sönder

Jag har just gått sönder innuti.
Bara så ni vet (vilket normala människor redan vet) är det fult att ljuga. Det sårar, river och får den som är ljugen för, att gråta..
I'll be right back.
Nu har jag lugnat mig. Jag har klistrat ihop mig själv med Jesus-tejp.
Skämt-å-sido, jag tror inte att jag behöver förklara dagens händelse (folk kan bli upprörda). Det räcker med att säga att allt löste sig fint (enligt??) och alla är nöjda och glada. Jag hatar att ha så lite makt som jag har (men berätta det inte för någon, det är hemligt).

Ha lite kalas hos pappa, alla barnen hjälper till med paketen.

"Kan vi öppna det här paketet nu?" sa Axel, 5 år. "Ville sa att han ville öppna det nu."
Snacka om söt unge!!



Over And Out




Lördag 6 juni - Missinassen


 



 


Vi har för bråttom i vår hektiska värld för

att vi skulle ha tid att stanna och tänka på

livets grundläggande frågor, såsom:


 
Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden,

än ambulansen till patienten? 



 

Varför finns det parkeringsplats för

rörelseförhindrade framför skridskobanan? 


Varför beställer folk en dubbel osthamburgare

med stor pommes frites och Cola light? 
 

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?
 
 

Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
 
 
 
Varför är inte ordet förkortning kortare?
 
 

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
 
 

Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

 

Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak",

vem har testat detta? 
 

Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid

håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen

av samma material? 
 

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare

när batterierna är nästan slut? 
 

Varför tvättar vi handdukarna,

händer är väl rena när de torkas? 
 

Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?
 
 

Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan"

ut till mitten av gräsmattan? 
 

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?
 
 

Har arbetarna på Lipton kafferast?
 


När jag köper en ny bumerang -

hur blir jag av med den gamla? 
 

Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?
 
 


Log du ens en gång??
Over And Out


Lördag 6 juni - VAD ÄR DET?

Don't tell me you're sorry, 'cause you're not!
Igår blev en helt bra dag. När Espen kom. Han är rolig han. Oj oj, varför har jag inte hittat honom tidigare?? Efter många om och men, många skratt och diskussioner, fick vi ihop min sängstomme och byrå. Nu ska ju inte jag ha så mycket cred för det här, eftersom det var Esp som gjorde allt. Jag höll i nån planka här och spikade där, annars var jag ganska bra på att smita från arbetet (som vanligt), men det var ju det han var här för.
Sen att det blev trevligt också gör inte saken sämre. JAG hade urtrevligt och hoppas på en fortsatt vänskap.


Esp med en fantastisk... planka??


Sovrum med sängstomme, Ehlin varsågod *puss*

Sovrummet med min nya byrå, Ehlin varsågod!!




Over And Out



Fredag 5 juni - So??

Jag ångrar ingenting.
Så var det val på söndag. Herre Jesus, jag fattar inte ens vad det handlar om! EU parlamentet - jomenvist. Vad gör de för nytta för världen då? Förutom lyfter månadslöner som skulle kunna rädda en hel världsdel från svält en månad.. jag är faktiskt inte insatt alls. Min kompis skickade mess åt mig häromdagen och påminde mig om att det ska röstas på söndag. Och jag undrar: vad ska jag rösta på? Ett tag funderade jag på att inte rösta alls, och mitt tänk ligger lite åt det hållet än. Tänk om jag röstar på "fel" parti/person!? Och så blir det ett helvete i EU på grund av MIG. Det kan jag väl inte leva med heller!! Samtidigt ska man inte låta bli att rösta heller för att... ja, det var nått bra argument där som jag inte minns..
Och som ni ser så sitter jag och skriver, alltså åkte jag inte till Rosella idag som jag tänkte. Vädret var heller inte så inbjudande. Jag säger som igår - Varför satan ska det vara så långt till Kapellskär?? Det är för jävligt att bo i Skövde och ha kärlek till havet. Istället sitter jag här och lyssnar på Eminem, Akon och Rihanna (oj, vad piggare man blir *ironi*), dricker kaffe och försöker mentalt förbereda mig på dagens hemmasysslor: få upp mina gardinstänger. Anka har varit gullig och sytt gardiner av tyget jag köpte på IKEA. TAAAACK HJÄRTA!! Sen ikväll kommer Espen och grejjar ihop mina möbler som kom igår!! De står där i Villes rum och väntar!!!
Jag fick fler madrasser av mormor och morfar igår. Och under tiden som jag la V för natten igårkväll satte syrran ett lakan över, det blev NICE alltså!!

Kuddrummet!


Syster är och handlar med Ville.


Jag älskar dig syster!!



Over And Out


Torsdag 4 juni - Åka eller inte - det är frågan.

Vilken blåsig sommar vi har!!
Jag har nästan, kanske, just, bestämt mig om jag ska åka imorgon eller inte. Jag ska inte säga något exakt, men det lutar åt ett håll..
Fortsättning följer..

Nu lutar det dock åt andra hållet... tyvärr. Jag orkar inte. Jag mår riktigt dåligt av tanken att INTE åka, men det får bli så.
FÖR FAAAAN!!
Jag önskar att det inte vore så jääävla långt till Kapellskär...
*tänker på dig*


Over And Out


Onsdag 3 juni - ONSDAG!!

GRATTIS EBBA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!
Nu har det vart lite paus i mitt bloggande - jag veet!! Anledningen är ren lathet och spotify. Det kanske är "ute" med spotify, eftersom det kom för typ fyra veckor sen och jag inte upptäkte det förrän nu, men jag tycker det är grymt. Så har suttit här och "tänkt blogga" men lyssnat på musik istället.
Vad har hänt då?? V har fått två tänder till. Så nu var de sex!
Jag skulle väldigt gärna vilja åka på Rosella kryss på fredag, men har ingen som kommer med, och jag vill inte åka själv - igen. Hazze är ombord och det skulle vara såå kul att träffa honom. När var sist? Sommaren 2007?? Herre gud.. Så det grämer mig att inte åka.. NÅGON SOM VILL MEEEEED?? Annars har jag ju massa (några (två)) IKEA möbler som kommer imorgon, som jag kan sysselsätta mig med. I oförsig har Espen lovat att bygga ihop dem åt mig på fredag. Jag tänker sitta på en stol med en kall öl och skratta!! Fast hellst skulle jag vara på Rosella och sjunga ihop med Hazze. Förstår ni hur jag saknar honom eller??? Ååh... det är inte sant det här heller!! Stackars mig!!


"Maanantaina sattumalta
tavattiin ja tutustuttiin
ja toisiimme hiukan ihastuttiin

Kun erottiin sä juoksit pois
mut käännyit ja huusit mulle näin:
Hei sopisko lauantai?
No, tottakai, mä sanoin vain
hei sopiihan lauantai
Nyt tunnit matelee hiljaa
minuutit ei juokse ollenkaan
kun en voi sua koskettaa
viikko täynnä odotusta
lauantai tuo lohdutusta
silloin jälleen sut mä
nähdä saan uudestaan
sä sanoit vaan: hei lauantaina kohdataan!
suurin toivein mä odotin lauantaita
jota koskaan tullutkaan ei
kovin kauan mä odotin lauantaita
joka toiveet mennessään vei
NÄHDÄÄN LAUANTAINA
sanoit minulle niin
NÄHDÄÄN LAUANTAINA
kun me suudeltiin
näkemiin
Ilman sua on tyhjää
joka päivä on uusi maanantai
mutta nyt on lauantai
odottanut oon kauan
odottanut oon aamukuuteen
mutta beibi sua ei silti näy
mä tiesin sen: näinhän tässä käy
sua ei silti näy
suurin toivein mä odotin lauantaita
jota koskaan tullutkaan ei
kovin kauan mä odotin lauantaita
joka toiveet mennessään vei
NÄHDÄÄN LAUANTAINA
sanoit minulle niin
NÄHDÄÄN LAUANTAINA
kun me suudeltiin
hei, mä tahdon sinua
tarvitsen sinua
tahdon sinua nyt.
nähdään lauantaina
"


Over And Out



RSS 2.0