Tisdag 30 december - Summering!

Det här året har varit helt GALET!
- Det började
bra med att äntligen få åka på jobb efter en intensiv höst i skolan och Brasilien. 1 januari satte jag min fot på Ålandsfärjan igen, och det kändes helt fantastiskt. Även om jag är jätte intresserad av massagen så kände jag att jag behövde mitt jobb ombord. Så, jag gjorde båda delar, jobbade ombord, och när jag var hemma på ledigt jobbade jag som massör. Perfekt, om det inte var för att jag skulle blivit så tjock *ler*

Ålandsfärjan, som byttes till Rosella..

- Jag hade min sista kontakt med Tom, sista veckan jag jobbade ombord i april. Sen dess har jag inte hört av han, och jag har inte heller hört av mig till honom. Det får väl vara såhär då.. Jag antar att vi kämpade länge nog. Live and let die.. synd, för jag saknar honom fortfarande ibland. Mest när jag ser på stjärnorna.. men men, måste jag stänga den boken nu då?? Jag önskar honom och hans barn allt väl, och jag hoppas de får ett bra 2009.
- Sen var det ju denna eviga VÄNTAN på barnet som skulle komma 21 maj (bf). Jag slutade ombord 15 april och tyckte ändå att jag varit ganska modig som jobbat så länge, jag jobbade som massör till 1 maj. Sen vart jag FÖR TJOCK. Vänta, vänta, vänta, fixa bebiskläder, säng, vänta, grejja, vänta. Och det kändes som väntandet aldrig tog slut, speciellt i den värmen som var i sommar. Vem kunde tro att det skulle dra ut till 8 JUNI innan barnet kom?? Herre Jösses, men tack och lov satte v'ärkarna igång av sig självt, annars hade det nog inte varit lika roligt att föda barn!!

Wait, wait, wait..

- Alla andra verkade ju också vänta barn. Det var Tiina (igen), Meri, Rajas tjej (igen), diverse styrmäns brudar, Maria, Tess, Mackii, och Lina hade fått i februari, Jockes tjej, Lotta, Sussi, Mickan, Ehlin (!!!!!), Ankkan.. endel av dessa går över till 2009, men vaaaarå babybooooom!!! HEJJA 2008 och 2009!!! Vi får de grymmaste ungarna.
- Jag var till Finland en månad, det var skönt att komma bort, och lära känna Ville. Jag tror inte att jag hade tagit mig den tiden om jag varit hemma, utan bara stressat upp mig. Allt gick bra. Jag hade mina gråtstunder och anfall ibland, men jag LÄT det komma bara, och det var skönt.

Sommar.

- Min syster har flyttat till ett hus i Värsås med sin karl, som jag egentligen skulle vilja kalla för inkompitent-värdelös-fjolla-som-bara-gör-henne-illa-och-sur, men eftersom min syster gillar honom, så kan vi ju låtsas att jag inte nämnt det där. Fast han är rätt värdelös och dum i huvudet. Jag skäms inte en sekund för att säga det heller. För det är bara sanning. Min syster vet vad jag tycker, och hon borde lämna honom, men hon kanske trivs som hemmafru som gör ALLT!! Jag ska inte spinna vidare på det här, för det tar för mycket energi och jag blir så arg. Allt jag hoppas på inför nästa år, är att hon fattar att flytta från honom... för jag älskar henne.
- Sen kom ju Emil.. lyckan var total och fulländad. Ville skulle äntligen få sin far, och han hade tagit sitt förnuft till fånga och började ta sitt ansvar. Det skönaste, för mig, var mest att slippa bortförklara mig om vem fadern var, det hade jag ju gjort hela graviditeten ändå. Nu var det slut på det. Nu kunde jag säga att Emil var pappan, hur det än artade sig på slutet. Och han tar sitt ansvar än! Det där är också ett kapitel i sig, som jag inte tänkar fortsätta skriva om. En dag gör jag, men inte nu.

Far å son.

- Det har varit dop, som blev sådär, men nu vet jag vad jag INTE ska göra till nästa *skrattar*
- Vi åkte till Åland i oktober. Ville vände på sig den 18:e.
- Vi åkte till Åland i november. Jag älskar den där ön. Eller älskar jag folket där? Det var skönt som fasiken. Så nu var Ville på tre längre resor sitt första halvår *ler* Å mormor och morfar (mina alltså) kallar honom för "Reissu-Ville".

Mormor, morfar och

ÅRETS!!
Årets änglar:
 
Anka och Hassel för att de var med under och efter graviditeten, och stöttade mig!
Årets låt:
Nickelback - Rockstar
Årets värsta:
Sömnlösa nätter..
Årets bästa:
Ville såklart.
Årets bästa TV:
"Vem kan slå Filip och Fredrik"
Årets idioti:
Den som inte nämns vid namn.
Årets dilemma:
Vikten efter graviditeten.
Årets största misstag:
Det kan jag inte erkänna..
Årets bästa resa:
Finland i sommar.
Årets citat:
Var faktiskt ett jag läste på facebook på en väns sida:
"You can't get to heaven if you're afraid of smoking weed"
Årets jag-ångrar:
Att jag aldrig fick tummen ur att träffa Ehlin efter V föddes..

Gott Nytt År till Er Alla, från Oss Alla!
Och Välkommen 2009.


Over And Out!


Söndag 28 december - Jag ska stämma den jäveln!!

Igår köpte jag en jacka.
Okej, det syns inte på bilden hur snygg den verkligen är. Allt jag kan säga är bara att nu är backarna i Romme säkrade, nu ska det inte frysas i alla fall. Fynd fynd!!!!



Jul har passerat.
Det var en trevlig jul, eller ja, julen varar fram till påska, heter det väl, men nu kommer inte tomten mer. På juldagen var E ensam med V för första gången! Så jag tog tillfället i akt att festa loss. Och BELIEVE ME, loss och lost var just de rätta orden som beskrev den kvällen. OJ oj..
Var helt trevligt med förfest hos Leif och Emma. Och Leif hade blivit såååå het (kan inte rå för det, måste nämnas). Man kan undra vad som hänt, men det är inget konstigare än att han fått glasögon som klädde honom. Det var massa folk där, och det var förbannat kul att träffa alla igen. Var ju ett tag sen.. → HUSAREN → BLACKOUT!!
Allt hade gått helt fantastiskt bra här hemma också. Och ingen är nog gladare än jag över det. Att det funkar mellan V och E betyder mycket. Att V känner trygghet i honom också! Nu kan jag åka iväg på min skidresa utan att känna stress eller ånger..
Stackars mig!! Eller rätt åt mig?? Jag har fått ryggskott, jag skulle stämma quadratus om jag kunde. Eller så skulle jag kanske börja lyfta som jag lärde i skolan?? Jag är världens mest misslyckade massageterapeut HAHA!


Nyvaken då!

Over And Out!


Torsdag 25 december - Jag var på Rock In Rio 1985

Ska jag bli stor, ska jag bli stor som Queen!
Jag vaknade skitförbannad i morse. Klockan var 06.50 och V bara skrek. Han har gjort så två nätter i rad nu. Jag vet inte vad det är, men jag antar att det är nått utvecklingsstadium. Han sitter ju själv nu och håller på att lär sig krypa som bäst. Klart saker och ting ser annorlunda ut för honom. Årets bästa julklapp var inget mer än en dvd med Queen "Rock In Rio 1985". Det var 250 000 pers och såg Queen den dagen. Tänk dig, 250 000!!! Man kan inte ens föreställa sig hur mycket folk det är! Och de är där för att se DIG!
Tänk att stå på scen, och inte ens få sjunga versen, för publiken (alla 250 000) skriiiker:
"Love of my life can't you see,
Bring it back bring it back,
don't take it away from me,
because you don't know what it means to me!!!!!!
" bara de hör introt!!! Herre jävlar vilken upplevelse och känsla. Och där står Freddy Murcury, längst fram på scen, och blir översköljd, tar emot sina egna ord med bar överkropp, som Jesus på korset! Man tycker ju att 250 000 pers måste kännas (NEJ, JAG TÄNKER INTE LÅTA BLI ATT UPPREPA DET!!), deras andedräkter måste ju i alla fall ge en liten vind pust, så Freddy kände det. Och orden är så stora, så de måste sätta sig i hjärtat. Jag som satt hemma i mitt vardagsrum, fick gåshud. Hur kände Freddy?? Kände han något alls, eller var det så överväldigande? Jag tror man förlorar fattningen om att det faktiskt är människor som ser en, när det är så många.
Jag undrar om Freddy också var en sån diva, som alla nuvarande kändisar är. Jag menar, det finns inte (enligt mig) någon som kan mäta sig med Freddy och Queen, han var så stor. Det finns ingen efter Queen på Rock In Rio som haft så många i publik. Man tycker ju att han borde vart en diva, fast jag har svårt att tro det. Jag växte upp med Freddy och Queen (tack pappa) och har alltid lyssnat på dem, alltid avgudat dem. Frågar någon vilken den bästa låten genom tiderna är, enligt mig, svarar jag utan tvekan: The Show Must Go On. Jag älskade den när den kom, och jag älskar den än, fast jag har svårt att lyssna på den. Anledningen kan jag ta en annan dag. Känner att jag inte orkar just nu. Det är för mig väldigt jobbigt att prata om.. allt jag kan säga just nu är att jag inte lyssnar på den mer än två gånger om året....
V somnade på mitt bröst till "Love Of My Life". Det var första gången. Helt avslappnad, lyssnandes till mitt hjärta, som säkert pumpade i samma takt som Queen. Jag älskar honom!


FREDDY MURCURY
The King of my life.



Over And Out! 


Onsdag 24 december - JULAFTON

JAG VILL BARA ÖNSKA GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ALLA MINA LÄSARE!!
Jag hoppas ni får en fin och lugn jul och att Tomten kommer med många fina paket
(de behöver väl inte vara dyra heller!!!!!).


GOD JUL!!!!!

"I heard there is no Christmas,
In the silly Middle East.
No trees, no snow, no Santa Claus.
They have different religious beliefs.

They believe in Muhammad,
And not in our holiday,
and so every December,
I go to the Middle East and say:

- Hey there, mister Muslim!
Merry Fuckin' Christmas!
Put down that book the Koran,
and here's some holiday wishes..
In case you haven't noticed,
It's Jesus' birthday.
So get off your heathen Muslim ass,
And fuckin' celebrate!!

There is no holiday season,
In India, I've heard.
They don't hang up their stockings,
And that is just absurd!

They never read a Christmas story.
They don't know what Rudolph is about.
And that is why every December,
I'll go to India and shout:

- Hey there, mister Hinduist!
Merry Fuckin' Christmas!
Drink eggnog and eat some beef,
And pass it to the missus..
*Hindu music*
In case you haven't noticed,
It's Jesus' birthday.
So get off your heathen Hindu ass,
And fuckin' celebrate.

Now I've heard that in Japan,
Everyone just lives in sin.
They pray to several gods,
And put needles in their skin.

On December 25th,
All they do is eat a cake.
And that is why I go to Japan,
And walk around and say:

- HEY THERE, mister Shintoist!
Merry Fuckin' Christmas!
God is gonna kick your ass,
You infidelic pagan scum!
*Japanese music*
In case you haven't noticed,
There's festive things to do.
So let's all rejoice for Jesus,
Merry Fuckin' Christmas, ta you.

On Christmas Day..
I travel around the world and say:
- Daoists, Christians, Buddists,
and all you Atheists, too!
Merry Fuckin' Christma-aaaaas,
To yooo-oouuu!

*small clapping sound*

Thank you, Mr. Hat."


Puss och kram

Over And Out!


Måndag 22 december - Da'n före da'n före doppareda'n!

I sommar blir jag farlig!!
De som inte fött barn förstår inte det här. Hur kroppen förändras och hur mycket stryk den fått ta under graviditeten. Just efter förlossningen undrade jag om jag NÅGONSIN skulle få min kropp tillbaka. Jag ställde mig i duschen och vågade knappt känna på det som en gång var en relativt fin mage. Det var någonting man kunde leva med i alla fall.. Under graviditeten var den det vackraste som fanns, förutom bristningarna som sent dök upp.. jag älskade att ha den där bollen på magen. Men när jag stod där i duschen på förlossningen och tog på den tomma "påsen" jag hade fått min mage utbytt till, mådde jag dåligt. Och fortfarande tre och fyra månader efter V föddes, vart jag deprimerad över att jag inte kom i mina jeans. "Du födde ju barn för fyra månader sen" som blev "du födde ju barn för sex månader sen" som kanske blir "du födde ju barn för 20 månader sen". Det håller inte i längden. Jag började ju springa då jag slutade amma (V var tre månader). Och jag borde veta bättre än att springa fem kilometer, varannan dag, men kilona och centimetrarna skulle BORT!!! Dock förstörde jag mina knän så jag knappt kunde gå på fyra veckor istället. JAG ÄR BRAAA *låta väldigt ironisk* NU mina vänner har det skett en förändring. Jag kommer i ännu ett PAR JEANS, inte perfekt, men jag kommer i dem. För två månader sen kunde jag glömma att komma i med låren en gång!! Och jag kommer i mina surfshorts som jag köpte i Brasilien!! (Dem jag medvetet köpte för stora, för att jag var så optimistisk och trodde att jag skulle komma i dem även i nionde månaden av graviditeten.. hmm..). De var så stora då (eller jag var så liten då) så jag nästan tappade dem över höften. Riktigt så är det inte nu, men jag är på rätt väg. Även om vågen inte visar de siffror den förr kunde visa när jag ställde mig på den, så har det försvunnit lite centimetrar i alla fall. Vilket jag ser som MYCKET POSITIVT.  Ingenting är omöjligt, jag är på gång, the sky is the limit. Snart är jag tillbaka! I sommar är jag farlig!! 

Over And Out


Söndag 21 december - And a new baby was born!

Jag har bara en simpel fråga: HUR FAN ÖVERLEVDE NI??
V har inte sovit hela natten (som han brukade) på säkert en vecka. Och jag håller på att bli tokig!! I natt var vi vakna två timmar (mellan 3-5 om det intresserar någon). Jag förstår att han kommer röra mer på sig (uppenbarligen även i sömnen) nu när han nästan kryper, han upptäcker världen och jaadi jaadi jaa.. fast det är inte det som är det jobbiga, det jobbiga är att ungen ständigt ska hålla på att VÄNDA PÅ SIG till mage i sömnen (varav han då vaknar, gnäller och vänder INTE tillbaka.....), man måste gå upp, vända ungen, sätta nappen TYP 15 GÅNGER (som om man inte hade nog med quadratus lumborum ändå - igen)!!! Sen blir jag bara störd och trött på hela situationen och lägger honom bredvid mig i min säng, så får han somna där.. 
Om det är någon mamma som läser det här och har överlevt den där tiden i sitt barns liv, SNÄLLA (jag döör), hur länge ska det vara såhär?? Och hur överlevde ni? Jag har pimplat i mig kaffe i överdrivna doser nu för att ens ha en chans. Ååh, jag skulle kunna mörda för en hel natts sömn.. (jag ber om ursäkt för mitt lilla i-landsproblem, jag vet att det finns de som har det tusen gånger värre, men "my room, my mess, my buissiness"). 
Jag undrar hur det kommer sig att han vänder sig efter ca åtta timmars lugn sömn.. drömmer han om en alv eller nått då som säger åt han att "vänd dig, vänd dig, reta gallfeber på morsan, vänd dig, vänd dig..." Detta har hållt på nu i några dagar, och jag vet hur sömnbrist artar sig på mig. Jag är så jääävla vek i den frågan. Jag kan inte göra nått korrekt när jag inte fått sova. Det är konstigt att man kunde sova tre timmar när man jobbade på Ålfen och sen gå upp för att jobba, men inte klarar sömn 23-03, 05-08. Borde det inte vara samma sak?? Fast där gick man och lade sig på dagen. Det gör jag inte här.. hmm, kul att jag diskuterar det här med MIG SJÄLV.

ANKKAN BLEV MAMMA IGÅR KVÄLL 20.08 (finsk tid gissar jag på eftersom hon bor i Åbo).
Det blev en pojk, en liten halv latino/finlands-svensk pojk, oj oj, han kommer bli vacker.. latinos är det!! Jag  vet inte om jag får skriva det här men jag gör det ändå (förlåt) 51 cm och 4195 g, Adam!!
GRATTIS TILL DIN SON ANKKAN, DET GJORDE DU  BRA!!!
Love you!!



That's all for today!


Over And Out!


Försök läsa det här utan att dra på smilbanden!!!

För oss födda 1980-89. ALLMÄNT

Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin
Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
Vi som samlade på allt - främst kapsyler
Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
Vi som använde gnuggisar dagligen
Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"
Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
Vi som köpte sura droppar för tioöringar
Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
Vi som frågade chans på någon ny varje vecka
Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
Vi som drack Cuba Cola och Jaffa

Vi som läste OÄ i skolan
Vi som insåg att dagliga duschar och deodorant är en självklarhet
Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande

Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp
Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp
Vi som lekte med Manicklar
Vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nya mjukisvarianter) varje nyår
Vi som åkte båt till Danmark Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka Vi som fick fler finnar av Clearasil
Vi som hade förstaklickare-kepsar
Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
Vi som läste Lyckoslanten
Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
Vi som var med på rökrutornas tid
Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar
Vi som hade Filmnet långt innan Canal+
Vi som hade en Amiga hemma - datorn där man skrev cirka en sida i ett ordbehandlingsprogram och så var minnet fullt Vi som kallade 1:orna för ettakladdare och 2:ornna för toalettdykare
Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma
Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade
Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson
Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag
Vi som använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme
Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke
Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen
Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan
Vi som var de första i backen med snowboard
Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid
Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
Vi som vågade säga nej till droger men som tvekade vad gällde våld (kampanjen)
Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet Ski-pants
Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren
Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop
Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar
Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt
Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel
Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk

Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen
Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm
Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor
Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor
Vi som käkade Raider och inte Twix!

Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)
Vi som hade bänkar med lock på
Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira
Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska
Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet
Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
Vi som hade skateboards med bromskloss
Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona
Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den
Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
Vi som fick lära oss att Pluto var en planet

Fredag 19 december - Det var då självaste fan!

Hur kan han säga så?
Jag har då ALDRIG hört mitt namn nämnas i samma mening som ordet TRÅKIG, tidigare. - Jo, en gång av Jonas (som ska föreställa vara en av mina bästa vänner. Han tycker att jag blivit så tråkig sen jag fick barn. Fast han är ju ganska speciell själv). Det var en helt ny upplevelse för mig, ursäkta om jag vart stum. Chockad rent ut sagt. "Du är så tråkig ibland, Mukkis" WHAT!?? Har jag missat något? Deffiniera "tråkig" snälla, för jag är helt knäckt, eller ja, egentligen inte, för jag bryr mig ganska lite om vad du tycker om mig. Jag skakar bara oförstående på huvudet när jag tänker på det. Jag har faktiskt aldrig hört orden i samma mening förut, när det gäller mig.. ja ja, det är ju en erfarenhet det också.
Mukkis, du är tråkig!
Orden passar liksom inte ihop. Jag har tittat på det länge nu.. någon måste ju ha fel.


Igår skrämde V skiten ur mig i alla fall. Check!!

Resa sig.
  
Heeej!



Over And Out.


Onsdag 17 december - Bonde söker..

Varför får jag ibland för mig att jag inte kan??
Jag har nog varit själv med V för lite den senaste tiden. Eller såhär har det nog alltid varit. Helt plötsligt kan jag få för mig att jag inte kommer kunna lägga V för natten. T.ex om det varit folk här, eller om vi varit bland folk. När de ska gå, eller vi skiljs åt, får jag en panik-känsla. "Tänk om han inte somnar, tänk om han verkligen inte gör det." Fast så fort dörren stängs kommer jag på mig själv. Det har ju aldrig misslyckats!! Och hur skulle det kunna misslyckas? Kanske han somnar senare än vanligt, men vi har inte bråttom någonstans. Varför får jag den här panik-känslan för? Inte är jag rädd för att vi ska vara ensamma ihop. Det har vi varit hela hans liv. Saknar jag att ha någon här nu igen då? Eller för att tappa besinningen? Det bästa med det här är att jag får den där kicken varje gång jag kastar iväg tanken på att misslyckas. Ingen känner V lika bra som jag, ingen vet lika bra som jag vad som händer, om han vaknar och skriker. Ingen vet som jag vad han behöver. Jag älskar honom mer för var dag som går. NU först, förstår jag vad innebörden av "kärleken till ett barn övervinner allt" innebär, och jag kommer älska honom ännu mer.

"I just can't let it die
'Cause her heart's just like mine
And she holds her pain inside...
"


Over And Out


Måndag 15 december - Helgen

Jaa, vad ska man säga??
Herre Jesus vilken helg. På fredagen var en vanlig slappis dag. Eller det var inte så "bara" heller. När V sovit sin första sömn på förmiddagen och ätit, så for vi till pappa som var ledig från jobbet (Volvo, haha). Han var jätte glad över att vi kom och bjöd på kaffe och mat. Och V somnade bra i sängen de skaffat dit. En helt okej dag. För på kvällen var det Idol-final och jag åt lite chips och myste + att min favorit, Kevin, vann. Jag vet att det är lite nördigt, men vad gör man??
Vi var till Emils föräldrar och hälsade på (på lördagen) och så fick V sin halvårspresent. Ett jättefint hjul med en svensk i. Han tycker att den är jätte kul att se på när den rullar fram över golvet. Och klart V ska få träffa sin farmor och farfar också, men eftersom V sovit dåligt på dagen så for jag därifrån efter ca en timme. E blev kvar. Han frågade mig: "Vad ska ni göra ikväll då??" Oj.. hmm.. "jag undrar vad vi ska göra ikväll.." sa jag och for. Man är ju mamma, och inte ens på lusse får man va barnfri. Jag har tagit på mig det här ansvaret, men vad fan, betyder det att jag måste sitta hemma jämt eller?? Kanske.. jag for ändå till mina föräldrar och lipa lite, lite över att jag inte ville vara själv på lusse. Och lite över att jag var bjuden på två fester men inte skulle kunna gå på någon av dem. Man kan säga att jag saknade mitt gamla liv en stund, eller vissa delar av det i alla fall. Den sociala biten är faktiskt ganska bortsuddad för tillfället, och jag behöver vara social, för att må bra!! V var trött och grinig och ville inte somna hur vi än försökte lugna ner honom, men pappa bara tog honom, räckte en öl till mig och frågade om jag ville bada bastu. There is a God, tänkte jag och tittade upp i taket!!! Tack pappa. Sen sa mamma att jag skulle gå på festen jag var bjuden på. "Klart min gumma ska ha kul på självaste Lucia". Hon kunde minsann ta V över natten. Tack mamma!!
Efter bastun gick jag över till Anka som hade tjejkväll. Vi åt taccos och drack vin (varav mitt blev spetsat med både ännu mer vin och SPRIT). Det blev en jätte trevlig kväll som slutade på Husaren. Eller ja, den slutade hemma hos mig sen.
Tack tjejer för en jätte trevlig förfest. Och alla jag träffade på Husaren.
OJ
oj, jag är mina föräldrar evigt tacksam över att de är sååå snälla, och förstående. Det är ju klart, de har ju haft små en gång också. Och de är så himla bra med V och jag vet att han är i goda händer när han är där. Mamma förstod att jag behövde komma ut och träffa folk. Inte för att jag ska supa huvudet i småbitar, men det var en härlig känsla att komma ner på stan igen, träffa gamla vänner, folk jag INTE känner, göra som jag gjort förr, dansat och bara varit ego!! Jag lever på den här helgen.


Dans


SÖNDAG!!
Jag vaknade på söndagen av att telefon ringde. Sen kunde jag inte somna om. Det var lika bra att hiva upp sin kropp ur sängen och släpa in den i duschen, för den luktade inte hallon.. men först städade jag upp lite i hemmet och lyssnade på strandskivan från Brasilien, på så hög volym man kan på en dålig stereo *mmm* Där gick man runt och mådde som en prinsessa med bruten klack på skon.. fast kvällen innan var så supertrevlig, så man levde på det bara. Sen började jag sakna V så mycket så jag var tvungen att gå hem till pärona fort för att träffa honom. MIN BEBIS!! Jag älskar dig så jävla hårt! Och han hade sovit hela natten. Jag kunde inte sluta pussa på honom, han är så fantastisk!! Mitt lilla lilla hjärta. 

Syster å Ville


Syrran och jag har vart på stan hela dagen idag och shoppat julklappar, fikat och snackat skit. V upptäckte att han kunde göra höga C så vår fika i lugn och ro förvandlades till ett hysteriskt skratt.
Sen kom vi hem och syrran började göra alver!
ENJOY:

ELFVILLE



OVER AND OUT


Fredag 12 december - Björn Rosenström

Vad är det där pappor och söner, pappor och döttrar har, som mammor å söner och mammor och döttrar inte har??
När jag tittade ut imorse blev jag glad. Det är helt vitt på marken, på träden, på bilarna!! Och till min förtjusning så snöar det än, å klockan är sisådär 13.01. Fick dock lite tråkigt efter att V sovit sin första sömn och ätit kyckling-mos, så jag klädde på honom och mig och gick ut. Så var det det här med att hitta bilen i all snö *ler* Men jag tog sikte i riktning mot där jag stälde den igår och plötsligt slog jag tån i något, som visade sig vara min bil. In med V och börja skotta fram bilen. Och iväg till norrmalm. Pappa blev glatt överaskad över att vi kom. Han tycker så mycket om V. Och det märks att V gillar pappa också, han börjar skratta hysteriskt och trivs i hans knä. När pappa åkte iväg för att handla förut, satt V förundrad i stolen, länge, och undrade vart han tog vägen.. Pappa är nog glad att jag fick en son, eftersom han själv bara har uppfostrat flickor.. jag fattar inte det där, men det är nått vist med just pappor och söner. Pappa har en son sen ett tidigare "förhållande" innan han träffade mamma, men han fick aldrig träffa honom, och sen for pappa till Sverige.. jag kan inte riktigt den där historien, men vad det verkar som så har hans son trott att pappa övergav honom. De har kontakt idag, och det är jag glad över. Alla barn behöver sina pappor OCH MAMMOR, hur gamla de än är.
Här sitter jag nu, där jag kommer från. Där jag är uppvuxen och hemma. Hos mina föräldrar, i deras vardagsrum och myser till Björn Rosenström. V somnade just i sin säng. Pappa hade kokat kaffe som jag sitter och dricker upp. Man
känner sig alltid välkommen här.

Frihet..


"Borta bra, fast hemma bäst" heter det ju. Och jag är beredd att hålla med.
Where ever I lay my hat, that's my home..



Over And Out

Onsdag 10 december - Två veckor kvar till jul

Jag var tvungen att ringa en vän idag.
För hur ska jag veta. Om man kan KOKA kyckling. Det lät helt sjukt i mina öron. Hur skulle jag veta?? Det kunde man i alla fall.. då vet vi det till nästa gång. Tur man har kock kompisar *ler* Jag lovade även den här kock kompisen (som heter Carro!!) att lägga upp en bild på min nya tatuering åt henne här.
Så här kommer, varsågod!!
Efter min storry. Jag hade tid kl 12 idag hos Martin, så jag kom väl dit 11,45. Mr Brum var där igen (fast han såg inte så farlig ut den här gången). Jag frågade efter Martin. "Ska du tatuera dig hos han eller??" brummade han fram. "Eeh joo.." fick jag fram. "Ja, då kommer han väl.." Jag förstod inte riktigt vad han ville komma fram till, men när jag tänker på det såhär i efterhand, kanske det var en pik sen sist *HAHA* Klockan blev 12,15 och fortfarande ingen Martin i studion. Jag satte mig och läste en stund. 12,19 stövlar han in med sin flickvän med Mc Donalds mat i högsta hugg. Antar att de gick och åt.. kommer ut igen 12,25 rusande "jag ska bara röka". Sen skulle han ha kaffe, och fortfarande hade han inte ens frågat om vad jag skulle göra *ler* Han sprang omkring och irrade, städade toaletten, satte sin yngsta medarbetare på plats för det.. typ sånt man INTE förväntar sig att tatuerare med långt hår och kroppen full med tattoos gör. Sen skulle det skissas, och då kändes det som att all väntan var helt ok. Och den blev riktigt bra. Martin och hans tjej fick mig på andra tankar om stilen, och glad är jag över det. För den här är jag RIKTIGT NÖJD MED!!!
Den doftar fortfarande "nytatuerad" *mmm*


Tattoo


Senare for vi till Fotogruppen för att fotografera V. Han var trött, för syrran hade inte fått han att sova efter att de vart på promenad till Maxi tidigare. V är ju bäst, så även om han var sur, trött och jätte grinig så fick fotografen honom att le. Och bilderna blev jättefina!!!
Och Ville satt själv, utan stöd. Sånna talanger han har. Och istället för att visa det för mig ensam, måste han visa upp det hos en fotograf. Mamma är såå stålt över sin bebis. Han är det bästa jag vet!!!




                                                                                 
  
Banan-kungen!





Over And Out!



Måndag 8 januari - Vad fel ni tror.

Jag fick ett ryck.
Klart jag är svensk. Jag bor ju här. Klart jag är svensk. Har ju alltid bott här, gått skola, har alla (de flesta, eller är det så fortfarande??) vänner här. Klart jag är svensk. MEN BARA PÅ PAPPRET *ler* Jag är svensk medborgare, men räknas inte vad man känner, eller vart ens rötter är från? Malin blev ju finsk medborgare för någon vecka sen, men hon har ju bott i Sverige, är född här bla bla bla.. är hon finsk nu? Bara för att det står på pappret? Du misstar dig inte. Klart jag är svensk. Fast mitt hjärta, och allt blod som pumpas genom det, benen och all annan vävnad och även tankarna är finska. Jag tänker aldrig sluta tycka och tänka som jag gör, om varken Sverige eller Finland. Jag är svensk på pappret.
Jag åkte iväg och var borta 45 minuter.
Det händer mycket nu. Snart ser man väl inte röken av sin son eftersom han snart KRYPER!!!
Man ska ha de bästa människorna till barnvakter i alla fall, och det har vi. Jag lämnade V hemma med min mor och syster. Detta skedde idag under tiden jag var till Babyproffsen.

Vad finns i   leksakslådan?
  
Nöjd då!!



Tripptrapp-tripptrapp trippe-trippe tripptrapp..
Och i halvårspresent fick Ville sin egen matplats!

Min egen plats!



Over And Out.



Söndag 7 december - Oj oj, stackars Askungen!!

Jag tror inte att det är sant heller.
Imorgon blir min älskade pojk 6 månader.
HJÄRTA

Jag såg på dokumentären om Britney Spears igår.
E undrade om jag var ett fan, eftersom jag skulle pina mig uppe ända till HALV ETT på natten för att se den (JA, halv ett är supersent för mig och säkert för de flesta 24-7 föräldrar!!! *pik pik*). Svaret är kanske nej, men som nyfiken människa vill man veta, eller i alla fall veta vad hon har att säga om, det som hände då hon försummade sin familj, sitt liv och sin karriär. Jag måste säga att jag faktiskt kunde känna en uns av sympati med Brittan.
Alltså, tjejen var 16 år när hon blev världsstjärna, och alla avgudade henne. Genast fanns det massa krav och förväntningar att leva upp till. Hon var 16 (!!!!!!). Det gick väl ann ett tag, men nu kan hon inte göra någonting alls längre, utan en massa vakter och planering. Britney Spears kan inte gå och handla själv med sina barn!! Hon kan inte ta en promenad i parken en solig vårdag, hand i hand med någon hon tycker mycket om. Hon kan inte ta en kopp kaffe på stans enklaste fik med sin bästa vän. 
Det är fotografer överallt, alla vill ha en bild av henne. Alla vill ha någonting att skriva om. Och värre blev det väl efter allt som hände efter att Kevin lämnade henne. Det var Kevin som fick henne att "balla ur". Och tro fan det. Vem skulle INTE freaka ut, med två små barn och en hel värld att leva upp till, samtidigt som man blir lämnad med allt ansvar.
Även om hon har alla pengar i världen, så är hon nu en fånge i sitt hem. Hon är som du och jag. Förutom att du och jag inte har hennes pengar. Hon vill också vara med sina barn. Hon skulle också vilja leva ett vanligt Svensson liv. Jag skulle inte klara av att leva hennes liv!! Vi saknar ofta det vi inte har, men i det här fallet så vet i fan alltså.
Vart går gränsen för att bli fånge i sin egen berömdhet??
Enda gången Britney Spears känner sig fri, är när hon kör sin bil (vilken hon HELLER INTE kan köra p.g.a fara för sitt eget liv), jobbar eller är ensam. I dokumentären fick man följa med på en blivande shoppingrunda. De körde runt kvarteret två gånger, och kunde inte stanna bilen heller, för alla jävla fotografer stod och ryckte i dörrarna!! När de väl kom ur bilen, Brittan omringad av vakter, gick de mot köpcentret, fotograferna klickade med sina kameror, försökte få henne att säga något, få någonting att ljuga om. Och mitt i det här vimlet hör man Britneys röst säga, gång på gång: "I'm scared, I'm scared, I'm scared...", och entouraget återvänder till bilen.. så mycket för så lite shopping.
I slutet av dokumentären tar Britneys entourage henne ut till landet. Alla vet, utom hon. Där finns några kossor, några träd och en massa väg. 
- Vet du faktiskt inte vad vi gör här? frågar en i bilen.
- Nej, jag vet inte, se på kor??
Hon fick syn på sin egen bil. Den stod parkerad vid en lada. Och då fick hon veta att hon skulle få köra sin egen bil.
För mig var detta vackert. Hon var äntligen fri och lycklig, för en stund.
Många tänker säkert, stackars rika flicka.. vad vet hon om riktiga problem i världen. Det finns barn som svälter, mammor som prostituerar sig för att ha råd med hyran och mat för dagen. Jag tänkte också så i början, men fan (!!!), alla lever sitt helvete. Allt Britney vill, är att få vara lite mer vanlig, som alla andra. Och det kan hon inte...

Brit



Over And Out


Lördag 6 december - Ingen vanlig dag.

Igår kunde man läsa i tidningen att en tant försökt stjäla ett barn.
Jaa!! *låter ironisk* Jag är 50 år och har inget bättre för mig, så vi går å försöker stjäla ett 4 månader gammalt barn från sin mamma. Och det hände 200 m från huset där JAG OCH VILLE BOR!! Det är sånt man bara hör om. Sånt som händer i t.ex Stockholm, Göteborg och Los Angeles!! Men hallå?? Har tanten misstagit sig? Det här är SKÖVDE. Inte händer sånt HÄR.. det är konstigt att man fortfarande blir förvånad. Jag tror det var 2005 en man blev nedhuggen/skjuten vid mejeriet. Efter det har det bara gått utför. Och nu kunde man inte ens skylla på ungdomen, den yngre/nyare generationen som fått fri uppfostran och "bara ställer till med problem". Det var en tant på 50 bast. Idag kunde man läsa i tidningen att hon försökt KÖPA till sig barnet, och när mamman vägrat, försökt ta det ur vagnen. Jag undrar hur man själv skulle reagera.. och jag undrar: Vad skulle hon ha barnet till?? Vad ska en 50 åring med ett fyra månaders barn till?? Jag väljer att inte tänka vidare på det där.. det är så vidrigt.
SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG / ITSENÄISYYSPÄIVÄ
Japp, idag är det Finlands självständighetsdag. 91 år. Japp, och det ska väl firas. Eller i alla fall bemärkas.
Onnea Suomelle.


SUOMI/FINLAND



Over And Out


Fredag 5 december - Knäppa tankar.

Jag stod och sminkade mig igår.
Har funderat ytterligare på det här med konserveringsmedel och socker.. detta eviga tjat om vad man kan stoppa i sig och inte. Och när det gäller barn då!! Var och handlade idag. Och för att slippa massa tomma glas från diverse barnmatsburkar OCH för att det blir billigare, så gör jag egen mat åt V. Och det finns inga tillsatta medel eller konserveringsmedel i barnburksmat. Det är roligt att laga mat åt honom och se att han faktiskt gillar det, och jag kan ju själv äta av det (innan jag buzzar det så klart!!). Så gick jag runt på ICA Maxi och köpte potatis, morötter, äpple, broccoli.. lite så, och eftersom jag nu börjat ge V kött, så tänkte jag att jag skulle köpa fryst kyckling, men VA FAN, även i det finns det E ämnen!! VARFÖR?? Den är ju för satan FRYST. Inte blir det väl förstört om det är fryst heller!! Eller är jag helt bakom flötet nu?? Vad ska jag göra? Här säger de åt en, och uppmuntrar att göra egen mat åt barnen, men om man inte VILL proppa dem fulla med konstgjorda medel då?
Svara någon??!!
Jag funderade på igår vad man skulle göra om man fick veta att jorden går under om 8 år.. jag har hört att vi på jorden inte märker någon skillnad om solen slocknar, förrän 8 år senare.. vad skulle man göra om man fick veta att man skulle frysa ihjäl om 8 år???


Over And Out


4 december - ÅLANDSFOTON

Det här gör jag aldrig om!!!
Njut av att se så här mycket bilder på den här bloggen samtidigt. För det tog nog tid det här!!! Snö fick vi se i alla fall och V fick en Suomi-napp. YEEEAH!!
Snö!!!    


Malin fick äran att bada med Ville, och de hade sååå kul tillsammans.
Bada med MALIN!!


Jag har hört att Matte tycker om att vara kändis, och klart han får vara med i bloggen!! Ni är guld allihopa.
Våra händer.     Matte å Ville.


En dag var vi iväg och skulle bowla. Vi fick lite bråttom med att klä V, och märkte inte förrän senare vilken gräslig kombination av kläder vi satte på honom (haha).
FUULT kombinerade kläder - JAA!!


Ville har fått en storebror!!! Det ni.
Fippa och Ville


Syrran var ju med, och jag bara älskar den här!!
     Gruppfoto

Fis tog varje chans hon fick att hålla V. Och inte verkar han misstrivas heller.
Fis å Ville


Over And Out!


Måndag 1 december - Mitt mamma-liv morrar ibland...

Jag älskar att vara mamma, och jag älskar dem som hjälper mig.
Nu har V varit jävulen själv i några dagar. Och jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Han är glad och lycklig på dagarna, och lever och härjar på nätterna. Jag ska inte klaga, för det kommer bli värre en dag (det säger de som vet). Fast det tar ju tid och vänja sig också. Hur fan ska jag veta från ena dagen till den andra hur hans mönster ändras??
Jag känner mig ganska gnällig och tjatig angående det här, fast det är ju min vardag, och ibland känns det som jag ångrar mig. Varför gjorde jag det här för? Fast, samtidigt som jag tänker den tanken så slår jag bort den. Jag vill inte att det ska vara annorlunda, jag vill ha nätter att klaga på, jag älskar ju min lille kille. Och skulle inte alls vilja ha det annorlunda!!
Antar att man bara blir lite vek ibland, och jag är nog veklingarnas vekling just nu.
Vi är ju här på holmen, och har allt stöd jag kan tänka mig. Jag känner mig dock lite svagare när jag är här. Jag ger upp lättare, bryter ihop snabbare. Är det för att jag vet att det finns folk runt mig? Folk som gör det åt mig?! Så ego kan jag väl inte vara.. eller?
Hemma måste jag ju vara stark för fem!! Och då kommer styrkan av bara farten. Har jag fått för mig att jag inte behöver det här eller!!!!?!?? Jag kan bara gissa på att det är för att jag vill umgås med dem. Jag vill att V lägger sig fort och smärtfritt, så jag fortfarande kan umgås med mina vänner. Ibland försöker jag få mig själv att förstå att livet är såhär, man måste lägga barn i lugn och ro, annars går det inte. Fast, har jag accepterat det??!!!
V har börjat och nästan krypa nu. Han lyfter huvudet högre, trycker ner det i golvet när han lyfter rumpan i luften. Klart världen ser annorlunda ut för honom!!! Han upptäcker mer och fler saker, vilket han säkert drömmer om, och vaknar. Inte för att han är ledsen egentligen (för han vet inte vilken värld han föds till). Kanske bara vill ha en kram, men samtidigt kommer tårarna och han blir ledsen utan att mena det (???????). Det är just det här som är svårt för en rutin- och mönsterfixerad typ som mig. Man ska sova på nätterna, och vara vaken och härjig på dagarna (ibland även på nätterna då). Oj, nu låter jag som V *oops*
Så för att trösta mig själv så har jag intalat mig om att det blir bättre när vi kommer hem till vårt eget hem. Där rutinerna hägrar.. får väl se då. Jag tänker INTE GE UPP i alla fall!!! (Ibland förstår jag inte varför jag ens nämner de orden. För vad "ge upp" innebär.. det är inte JAG i så fall).
Det är jobbigt att vara förälder, ensam är ännu värre. Men nog fan ska jag stå ut med det här å.
Jag måste få säga TACK, och mena det, till Malin, Matte och Christina, som hjälper mig HELA TIDEN!!
Även till Filip, Sofia, Gisse, Rasmus och Hedvig!




Over And Out




RSS 2.0