Onsdag 28 maj - Rökande föräldrar

Jag tänkte hoppa in på det här heta ämnet på en gång.
Jag är så förbannad å arg på alla småbarnsföräldrar, och blivande föräldrar som röker!! Jag förstår inte för allt i världen hur de tänker. "Joo, men varsågod unge, här får du lite nikotin å tjära i ditt lilla blodomlopp, som en bra början på ditt liv!!" Hur egoistiskt får man vara eller??!! Okej, jag vet att alla inte blir skadade (min egen mor rökte ju när hon väntade mig, och det är väl inga större fel på mig - TYST *ler*), men hur känns det sen OM ungen kommer ut med ett finger eller tå för lite, eller ett vanskapt ansikte (skulle man inte lite ångra sig då, då när det redan är för sent??).. det här är ju bara de "lättare" sakerna som kan hända, och de värre vet ni säkert redan om.. alltså, plötslig spädbarnsdöd (!!!!) har ni hört om det, har ni tänkt på begreppet, vad det innebär?? Tänk att ni väntat ert lilla mirakel i NIO MÅNADER (med allt vad förhoppningar och förväntningar innebär, planerande för barnkammaren, namnförslag, dop, ev gudföräldrar...), föder det, älskar det, ni är lyckliga.. så  plötsligt dör det i sömnen, för att DU rökte under graviditeten!! Hoppas du mår så jävla braaaa när du tänder nästa cigg. Jag skulle inte kunna tänka mig att ens TÄNDA en cigg i närheten av mitt barn, och speciellt inte när VI FORTFARANDE SITTER IHOP MED VARANDRA!!! Jag erkänner att jag haft en cigg i munnen, men den var inte tänd (som om jag vore Guds bästa barn då). Ååh, men jag förstår inte, och jag kommer antagligen inte förstå heller.
Jag kollade just på ett avsnitt av "unga mödrar" på femman, å där står en 20 årig tjej som är gravid i femte månaden å RÖKER å säger att hon inte KAN SLUTA. Å att hon utan dåligt samvete röker 15 cigg om dan!! Jag menar, tänker man inte på det lilla knytet man har i magen alls eller? När man fick reda på att man väntade barn, slutade man upp med att vara ego. Plötsligt fick man nått annat att tänka på. Jag vet att det är många som röker under graviditeten, men jag kan inte förstå dem.
Nu kom min lillasyster in i lägenheten, hon klädde av sig i hallen. - DET ÄR VARMT UTE, OKEJ!!!?
Over And Out.
Vecka 41
Vecka 41.. *pust å stön*
Jag är faktiskt inte såhär nöjd hela tiden, men vad gör man inte för kameran..
bjuder på den.

Tisdag 27 maj - Oj oj oj...

Whatta day.
Vaknade 9.15, telefon ringde 9.16 (det var morfar). - Kommer du på kaffe? - Ja, det gör jag, ska bara duscha först. Så.. fort in i duschen, snurra ett par varv, sminka, klä på sig, katten var fundersam, oj, just det, göm tatueringarna *ler* (jag har fortfarande inte berättat för mormor å morfar att jag tatuerat mig... FYRA GÅNGER), och iväg..
Trött var jag när jag kom fram, och nu börjar jag sakna mina cigaretter (!!) Guuud vad de orkar prata så tidigt på morgon, jag såg deras munnar röra sig, men jag orkade inte lyssna.. högg tag i en kortlek under tiden som kaffet puttrade. Lade idioten tre gånger.. fortfarande i dvala. Dricka kaffe och äta smörgås *mmm* Slängde mig över dagens SLA som jag tog med mig ut, där vi sku fika då. Jag vet inte om de försökte föra nån konversation med mig, men jag förstod inte vad de pratade om heller. Jag nickade å log. Och vid nått tillfälle hörde jag mormor säga: "ååh vilken stoooor mageeee du haaaar!! När tänkte den komma ut därifrån??" - Jadu, mormor, hade jag fått bestämma så FÖR EN MÅNAD SEN!" Men tell me, måste man anmärka på magen hela tiden?? Vad är så givande med det?? Jag lever faktist med den varje dag, varje timme, varje minut å varje sekund. Ingen behöver tala om för mig att jag HAR EN STOR MAGE!! Oj oj, jag fick nästan lust att slå nånting. Vad skulle jag hitta på för anledning till att jag måsta göra, för att få fara härifrån nu då? Å när jag just kommit på att jag måste till Försäkringskassan, kom morfar på den briljanta idén att vi måste dricka en panna kaffe till *åååh, mitt tålamod var inte det det brukar idag* Så, jag blev illamående av för mycket kaffe idag.
Jag älskar dem, men idag var för mycket... tack mormor å morfar för att ni finns ändå.
Jag for in till stan sen. Grejja med FK och banken, så nu är det förhoppningsvist löst..
Sen mötte jag Lisa och hennes mamma av en slump, de var på väg å fika, så jag henkade på dem. Där satt vi, tre själar på ett av stans mysigaste caféer, i solen å drack... just det, ännu mer kaffe. (Stackars unge, den kommer få koffeinförgiftning innan den kommer ut. Eller så vill den ha kaffe istället för bröstmjölk kanske??).
Så, det var min dag det.
Over And Out.

Måndag 26 maj - Still no baby...

Still no baby and I'm starting to worry..
Är det nått fel på min kropp, eller än värre: på barnet? Varför vill den inte komma ut? Varför mår jag fortfarande så förbannat bra för?? Jag håller på att bli tokig här. Vad är det som dröjer så förbannat? Ska det vara så svårt å komma ut eller??
Jag vet att jag bara nojjar, jag är FEM dagar sen än, men det är jobbigt. För nu börjar drömmarna ta över mitt psyke. I morse vaknade jag vid halv sex å kunde inte släppa tankarna på hur en "igångsättning" skulle kännas. Jag vill inte bli igångsatt!! Jag fungerar ju!! Och det skrämmer mig mer, för då vet man ju att det ska börja kännas nått, istället vore det bättre att det plötsligt kom, från ingenstans - SMÄRTAN!!
Sen är jag för jävla pissed på Försäkringskassan också (när jag ändå håller på å nojsar här). Det är inte lätt det här. Å när man väl ringer  till dem så är man plats 437 i kö!! Och jag skojjar inte!! 437, och din väntetid beräknas till 25 minuter. Glöm 'et!! Jag ska fan ner till stan å skälla på en riktig människa. Jag väntar fortfarande på min havandeskapspenning. Som var från den 16 april- 10 maj!! När ska de betala de pengarna? Hyran ska in imorn, å tror de att jag är tätast i Sverige så jag kan lägga pengar från min FÖRRA LÖN på två hyror och två ammorteringar?? Ojoj, ni sku bara veta, försäkringskassan! Och jag är ju ENSAM, jag har ingen karl som betalar för mig (känns som jag nojsat om det här förut, så jag lägger ner't nu). Men så ni vet, så finns det sånna fall också!! Det är inte lätt att vara en myndighet i dagens samhälle.
Over And Out!!

Onsdag 21 maj - Jag älskar er och jag saknar er

Som om jag skulle orka bry mig nu, men JAA det gör jag faktiskt.
Idag har väldigt mycket handlat om jobbet. Jag har hämtat korten från framkallningen med alla dokumentationsbilderna från Ålandsfärjan, å så fort jag såg bilderna därifrån blev jag sentimental. Jag kände inte den där samma ångesten som när jag lämnade det, men nu är hon såld, och om en vecka går hon sin sista resa på Ålands hav..
Jag har skrivit med Hedvig och Höder och fått veta att jag är saknad ombord (jag saknar er grymt mycket ocksåå). De håller ju på nu, hela ligan och mer eller mindre flyttar över till Rosella (å jag får inte vara med). Det känns pissigt, eftersom det är det här folk kommer prata om i evigheters evighet, "när vi bytte båt", och jag var inte MEEED!!! Jag är bara avundsjuk. Jag vet att jag kommer ha min egen skatt i famnen snart, men det är så svårt att föreställa sig!! Ålandsfärjan vet jag ju vad den går för. 
Å så ringde Sandy (jag saknar dig) just till mig. Hon satt ute hos Bettan och drack vin med Kari, Hanna (jag saknar dig), Nina (jag saknar dig) och Bettan då. Jag fick prata med Kari (alltid lika roligt, han är så förbannat bra!!). "Ja, jag vet att du tycker att jag är den fittigaste människan i världen, men jag hoppas att det går bra för dig!!" Jag gillar Kari, för han är så ärlig jämt. Och lite väl pesimistisk ibland, det blir jobbigt att lyssna på i slutändan, men han är realistisk. Och jag saknar honom!
Sen fick jag prata med Bettan också. Herre Gud vad jag har saknat henne. Och Herre Gud, vad jag haft problem med tanten, ombord många gånger.. man måste bara komma på hur hon funkar, så funkar det sen. För henne sätter man sig då rakt INTE på!! Oh no.. jag har hatat henne, men nu älskar jag henne. Hon är en go' tant.
Det var så jag fick tårar i ögonen av det här 8 minuter långa samtalet. JAG SAKNAR ER, OCH DET HOPPAS JAG ATT NI VET!!

Idag var det beräknad födsel, men ingen bebis idag...
Over And Out!


Tisdag 20 maj - FÖDELSEDAG nr 25

Jaa, nu är jag bannimig 15 bast!!
Tack så mycket alla mina vänner som gjorde min födelsedag till en underbar dag!!
Hassel
Anka&Hampus
Lisa&Simon
Mormor&morfar
Mamma&Pappa
Syster&Magnus
Simon&Natalie
Joel&Mickan
Tony&Lina
Palm&Marie
Madz
Å förståss ni som messade å ringde:
Tha Bitch
Tiina&Annikki
Iiris
Hazze
Meri
Phrida
Matte
Bengt&Eva
Kyllikki&Leif
Pihla
Valtteri
Emilia
Aron
Sandy
Bodil
Fredrik
Ebba
Raja
Atti
Lill-Anders
Micke
Höder
Kira
Eva S
Linda
Anna
I love you all
Glad Mukkis
Skulle jag kunna, skulle jag tagit en sånhär idag!! Eeh, skulle kanske blivit några stycken (??).
Men jag är lika glad som på bilden, över den här dagen.
Puss på alla.

Måndag 19 maj - 100,4 kg kärlek

Nu får det väl för fan räcka ändå?
Så är man på väg till sin 25e födelsedag då. Imorn är man närmare 30 än 20. Men jag har inte så mycket panik över det där än. Ålder är nått som sitter i huvudet, man ska bara inte tillåta den att falla ner i kroppen!! Får se när man får åldersnojja då. Inte snart hoppas jag.. än så trivs jag med mitt liv, och min ålder. Vad fan är 25 då? Hälften till 50. Jag tyckte det tog för jävla lång tid att komma hit ja...
Så, nu har man för första (och för hoppningsvis sista) gången passerat 100 kg sträcket. Ajaj, det kommer bli tufft det här.. att gå ner sen!! Men men, är det nån som vill ha en 100,4 kilos kärleksklump, så varsågoda!! - Näe, men Herre Gud, jag måste ju börja röra på mig sen. Jag är ju ett pucko som inte har rört på mig nu.. men, som man säger: Det är lätt att vara eftersmart!
Idag fyller Sandy år!! Så grattis till dig med bruden. Jag saknar dig massa. Hoppas vi ses snart.
Over And Out!!

Lördag 17 maj - Heeeja Nörje

MEN VI FICK I ALLA FALL BRONSET, Å SVENSKARNA FICK NÖJA SIG MED DIPLOM!!
NELJÄ NOLLA, PITÄÄ OLLA.

"HEEEEEELVETIN HYVIN MENI !!!!"

Suomi lippu

Fredag 16 maj - FALSKT ALARM!!

Jag trodde ju att jag skulle få bli mamma!!
KOOOOMIGEEEEEN FIIIINLAAAAND, KOM IGEN!!!!!
Jaa, det började så bra (i tio minuter). Med noll - noll. Nu  ser det inte lika ljust ut mer.. men vad hade jag väntat mig då? Jag låter som en dålig förlorare (jag vet), men det är inte meningen. Jag är som han där, i AMF-reklamen, som håller på Malmö, som aldrig vinner.. den är så himla fin (reklamen). För han är så trogen "sitt lag" och han ger aldrig upp. Det är kärlek det!! Och en dag, när han gått i pension, så vinner Malmö. Det är så man blir tårögd. Kanske Finland vinner en dag när jag går i pension. Hoppet är det sista som överger människan, säger man ju.
Annars då? Joo, det går bra. Mår jätte bra nu igen. Jag trodde ju att min "sjukdom" häromdagen skulle vara början, men ICKE!! Jag är fortfarande SUPERGRAVID!!Vecka 39
Sånt är livet i vecka 39.

Onsdag 14 maj - Mår inte så bra längre..

Näe, nu mår jag inte så jätte bra mer..
Har haft mardrömmar hela natten. Eller jag vet inte om jag kan kalla det för mardrömmar heller, jag har nog medvetet TÄNKT väldigt mycket i sömnen. Och jag känner obehag.. det värsta är att man inte kan lita på dem som jobbar på sjukhuset. Har inte de tystnadsplikt? Jag tror inte att chefen skulle bli så glad om han fick veta hur personalen håller på.. man kan ju inte gå omkring på olika avdelningar och sen säga vidare vad som hänt, eller vem som ligger var. Man kan väl bli av med jobbet på det viset? Eller vad vet jag.. men det låter vetigt. Tystnadsplikt är väl ändå tystnadsplikt (det betyder att det är lag på att HÅLLA KÄFTEN!!), eller?? 
Så idag har jag mått piss. Kräkts och mått allmänt kass.. förstår inte vad det kan vara. Känns som jag har feber, men ändå inte. Jag har ju aldrig feber *peppar, peppar*
Eller är det bara så att allas er Mukkis/Hövde börjar bli nervös på riktigt?? Utan att själv tänka på det.. hmm... Har inte tänkt på det.
Nu är det bara sex dagar kvar tills jag fyller 25 år. Och jag har inte tänkt på det alls. Känns som jag försummar mig själv lite, men jag antar att skälen är ganska bra. Undrar om jag någon gång kommer ångra att jag aldrig fick fira min 25 års dag?? Det är ju ändå en ganska markant ålder. Kanske man borde fira lite, men hur (??), å när man inte ens vet när barnet vill titta ut. Kanske får jag en födelsedagspresent??
Over And Out!

Söndag 11 maj - Ska vi slå vad??

Jag skulle kunna betta på det här.
Jag satt just ute på balkongen med min kaffekopp i handen och funderade.. Kommer jag bli mamma innan jag fyller 25?? Jag fyller om nio dagar. Jag sätter på "näe". Nån som sätter emot?? Det känns som jag kommer få vänta en evighet till, en halv i alla fall.. det känns overkligt att bli förälder. Tänk att den kan komma när som hellst egentligen. *IIIIICK*


Jag blir så arg. Och jag ÄR så arg. Vad är det för karl du skaffat dig?? Jag är  inte arg på dig på nått vis alls, men på karln du tror dig vilja leva livet tillsammans med!!!
Du gillar inte att ha stökigt å dammigt runt dig (vem gör det??). Men för faaan, låt karln göra't nån gång. Det är inte ditt KALL I LIVET att städa efter honom!! Lever man inte tillsammans på lika villkor eller?? Du ska inte behöva säga åt honom att damsuga, eller rengöra dass. Du är ju för fan hans flickvän, inte morsa!!! Å han ska föreställa en VUXEN MÄNNISKA!! Förstår du inte, att säger du åt han att städa, å han märker att du gör det sen ändå, då kommer han aldrig städa. För han tar för given att DU GÖR DET ändå!!
Ditt sorgliga liv om tio år blir alltså:
Du kommer hem från ditt heltidsjobb med två ICA kassar i vardera hand, klockan halv sex, barnen har fortfarande inte hämtats på dagis för din karl sitter vid datorn å var "tvungen att göra en grej" först. Du skyndar att sätta varorna i kyl och frys (hälften hamnar fel), snäser något åt karln och åker för att hämta barnen, som dess utom är på dåligt humör (som fröknarna) för att de blir hämtade sist - igen.
Väl hemma, står karln och rullar tummarna och undrar om det blir nån middag idag (!!!). Du snäser åt honom, tyst, att "när fan sku jag haft tid med det??". Han har ju vart hemma sen två!!!!
Samtidigt ser det ut som FAAAN på dass (kattlådan är över full av skit å kiss, det är dess utom från katten som HAN skaffade för tre år sen, det är vattenfärg på väggarna å golvet efter helgens barnlek i badkaret), damråttorna är stora som elefanter och håller på att attackera från varje håll, gräsmattan växer sig skyhög... you name it!! Allt håller på att förfalla, medan din karl står och fattar INGENTING!!
Vet du varför?? - För att du inte sa åt honom på skarpen för tolv år sen!! Det är ditt eget fel, du har tagit på dig ansvaret för ALLT. Och han har ju bara vant sig. Han bor i ett jävla hotell, tror han. Men det är du som är värden.
Vill du ha det såhär?? Fundera..
Over And Out!!

Torsdag 8 maj - Naveldjup...

Jag trodde aldrig att jag skulle se botten på min navel - ever!!
Jag har alltid haft världens djupaste navel (eller ja, djup iaf), men inte längre.. jag kan se botten av min navel, å snart buktar den UT!! Vad är det här?!! Jag trodde inte det var möjligt.. men tydligen. Det är läskigt, men man får väl vänja sig, å förhoppningsvis pluppar den in igen, en dag. Fast så länge ska jag göra allt för att ha den under kontroll, kanske måste jag tejpa den (??). 
Jag har haft sånna drömmar i natt. Jag har hört att man drömmer mycket i slutet av en graviditet (för det är väl där jag är).. men det här var hemskt. Fattar inte varför jag drömmer om den där karln. I drömmen träffades vi och kramades. Jag kände hans händer på min rygg, jag kände hans närhet. Närhet som alltid var så viktigt för honom. Han sa: låt mig hålla dig en stund bara..
Det var jobbigt..
Sen drömde jag att jag skulle klippa klorna på Phoenix (Joels katt). Men jag klippte dem för kort, så de började blöda.. fy fan, varför drömmer jag sånt för?? Har det nån mening eller?? Inte kan det vara hälsosamt att drömma om blod heller.. eller?
Over And Out.

Måndag 5 maj - Ännu mer

En stor sten har lämnat mina axlar - eller vad säger man??
Jag trodde jag skulle explodera förra veckan. För när det dimper ner papper från försäkringskassan, så blir man ju bara nervös. Nu hade det skickat ÄNNU MER papper. Stackars regnskogarna (jag håller SÅÅ med Bosse nu!!). Men jag ringde till dem å frågade nu, vad mer de behöver veta, så sa de: "Ditt kontonummer bara (typ)". Man får väl se vad de säger nästa gång nu då *skrattar* Jag börjar se det lite komiskt nu.
Så var den här dagen räddad *nice*
Annars har vi grejjat här i min lägenhet i helgen. Vi har fixat med spjälsängen, jag har tvättat varenda bebis-pryl jag äger!! Det var lite jobbigt, men nu är det gjort. Nu tycker man ÄNNU MER att barnet kan komma!!
Nu har jag berättat vad jag har gjort.. det var kanske inte det som var meningen med den här bloggen (??). Det var meningen att det skulle bli underhållande läsning!!
Ja, ja, hoppas att ni som läser inte tröttnar.. det kommer mer snart.
Over And Out!

Lördag 3 maj - Graviditetens baksida

Det är underbart att vänta barn, men det finns även en baksida.
Jag börjar bli så trött på det här nu.
Jag blir tokig.
Jag skulle kunna plocka ut ungen nu!! 
Vad som hellst, så det går att röra sig igen!!
Så man kan må bra igen, så man kan vara sig själv igen..
Herre Guuud, jag orkar inte vara såhär mer.. bara massa halsbränna hela dagarna, otymplig levnadsstil (bara att vända sig i sängen är ju ett helt jävla projekt för mig) och anfådd som få, HELA TI'N. Strumporna funkar något sånär än, fast det är ju inte ofta nu mer man behöver dem. Å det är ju skönt (dock har jag fått skoskav av mina nya skor just). 
Jag kräks och är illamående, jag blir hungrig straxt efter att jag ätit och får för mig att göra knäppa saker!! Okej, jag var stor i maten förut, men det här tar priset! Jag blir frustrerad. Tvättat alla bebis-saker har jag gjort idag också. Så nu är det gjort. Jag längtar efter att inte få sova på nätterna, få vaka fram å tillbaka hela nätterna för att försöka få ungen att sova nån gång.. vad som hellst (!!!!) bara jag slipper den här magen snart. (Fast, jag önskar att jag håller ut en vecka till i alla fall, för jag vill väldigt gärna se finalen i Körslaget nästa lördag *fliiiiin*). Men det där bestämmer man ju inte. JAG VET, men snälla kom ut snart, jag är väldigt nyfiken (å många med mig) på hur du ser ut. Vem du är och HUR du är!! Om du är flicka eller pojk, spelar ingen större roll, men var snäll mot mamma är du gullig!!
Jag vill inte väga 95kg längre!!!
Jag vill inte ha halsbränna (de där preparaten är ju nästan dyrare än cigg, å de ruinerar mig!!!) mer.
Jag är trött på att vara tjock nu..
Over and *pust* out.

Fredag 2 maj - Jag har måndag i huvudet.

Jag har måndag i huvudet!!
Det är hemskt, för helgen ska just börja, och jag har måndag i huvudet. Men det är väl för att alla var lediga igår.. Min efterlängtade soffa kom i onsdags. Det var ett nedra tjåå med den, men nu sitter jag i den (äntligen) å myser, och den är jätteskön!! Å Pi älskar den också!
Det började med att jag frågade Hassel om hon och Billy kunde komma över och hjälpa till att bära den. "Självklart hjälper vi dig!!" hörde jag och de kom vid elva. För soffan skulle komma vid tolv, å jag började jobba klockan ett. Men soffan vart försenad, jag vart jätte stressad och fick "springa" till jobbet (tur att man har så förstående kunder). När jag kom hem, stod soffan och mitt nya soffbord i vardagsrummet, inplastad i... ja, plast. Syrran kom över (vi hämtade Jonas på station) och sen började vi "bygga". Det var ju inte så mycket att bygga direkt, men MYCKET plast att ta bort.. Jonas latade sig mest!!
Å nu känner jag bara för att göra om MER i min lägenhet. Och jag längtar TOKMYCKET efter min bebis!!
Även om det är regn ute, så känns det skönt. Jag var å besiktiga bilen tidigt i morse. Jag tyckte väl inte så jätte mycket om att gå upp klockan sju, och jag mådde lite smådåligt, men iväg bar det. Och GäRDan är i så fint skick än, så hon klarade sig utan anmärkningar alls *léende från öra till öra*
Det kanske var dags för regn nu.. det doftar vår ute!! Och blommorna växer, och knopparna gror (eller vad man säger), mysigt är det iallafall.
Let it rain, let it rain, let it rain...

RSS 2.0