Tisdag 29 januari - Kärlek...

Lycklig eller olycklig kärlek, vänskaps kärlek, övermänsklig kärlek, kärlek till ett barn/pojkvän/vän??
Hur mycket kan man älska en människa? Hur mäter man kärlek? Och det finns ju så många sätt att älska på, så hur vet man att man älskas på rätt sätt? Kan man stanna hos en person bara för att det är praktiskt?
I en av mina senaste relationer, vägrade jag nästan släppa taget. Av anledningen att jag trodde att jag älskade honom och inte kunde leva utan honom. Till slut kunde jag göra nästan vad som hellst för att han skulle ta mig tillbaka (vilket han inte gjorde).
Sen kom han på, ett år senare, att han ÄLSKAR MIG och kan inte glömma mig.. vid den tiden kunde jag bara inte ta han tillbaka! Det gick inte. Min hjärna och mitt hjärta hade lärt sig. Jag kan fortfarande idag säga att jag älskar karln, men jag vet att det inte kan bli VI!! Vi varken VILL eller ORKAR offra så mycket för varandra.
Bebisen sparkar och lever!
Mage2 v24

Söndag 27 januari - Söndag alla singlars skräck!

Söndag - singlarnas skräck!
Ja, söndagar är ingen hit när man är singel. Men man vänjer sig. Man lär sig uppskatta andra saker i vardagen än gos på söndag - även om man saknar det (!!!) men sällan ERKÄNNER det. Och jag är ju inte heller helt ensam, jag har ju katten och skatten, jag väntar på. Så det känns inte så jätte tufft (hur stavas tuft/tufft egentligen??) längre.
Men något som är FÖRBANNAT jobbigt med att vara gravid OCH "singel", är att man blir för JÄVLA SENTIMENTAL!! Okej, jag gråter och skrattar lätt till filmer och andra händelser också, men nu får jag nog ge mig. Och det är nu någon skulle suttit bakom mig i soffan och tyckt att jag är urgullig och eventuellt givit mig en lätt puss på kinden!!! Jag kom hem (efter att ha vart hos Anka ikväll), slog på tv:n och såg den sista timmen på filmen Coyote Ugly (URGRYM film om jag får säga det själv). Jag menar, sista timmen!! Då är man ju inte insatt i vad som hänt överhuvudtaget. Vist har jag sett filmen sådär 300 gånger, men ändå. Och när familjen åker över statsgränsen, på väg till spelningen, och pappan säger att han köpt den första autografen för 20 dollar... - börjar Maria storlipa för sig själv. Katten tittar på mig och undrar om jag är riktigt frisk..
Varför denna sentimentalitet?? Är det hormonerna, eller saknar jag någon?? Jag skulle lägga min egen röst (om man får rösta i sitt eget val) på alternativ nummer 1. Men är DET för att skydda mig själv? Eller är det bara så?? Frågorna är många. Svaren är få.
Lauri
Vem saknar jag egentligen? Saknar jag någon egentligen?!!!?

Lördag 26 januari - A new room appeared!!

Jag hittade ett helt nytt rum i min lägenhet!!
Ja, jag vet. Klockan är 23.48 å jag är inte full!! Men det har hänt på riktigt. Helt plötsligt uppenbarade sig ett helt nytt rum med mycket mer space i min lägenhet. Vart har allt utrymme gömt sig förut?? Min kompis, Jalle, och jag byggde lite IKEA-möbler och hux-flux uppstod ett helt dansgolv i mitt vardagsrum. Inte gråter jag över det heller.
Nu gäller bara att få tummen ur å ringa till Gengåvan så de kommer och hämtar mina överflödiga möbler, som jag längre inte behöver, så kan jag tjäna 2kvm till på det. Det vore ju fantastiskt.
Bada bastu med Simon.
Skedde tidigare ikväll. Och helt härligt var det. Tur att det är lite finne kvar i honom med, så han gillar värme. Inte som andra som böjer sig efter att de kastat en skopa vatten... sånt tycker jag är tråkigt. Ska det vara bastu, så ska det bannemig vara bastu!!
Sauna
Bastuflotten. Fy fan vad det sku va mysigt att äga en sån då!!!

Fredag 25 januari - Fredag igen

Då var det fredag igen.
Och allt är som vanligt. Fast det är inte som vanligt, inte som förut. Jag ler. Jag älskar mitt liv.
Hade jag varit för ett år sen, hade jag också vart överlycklig. Men av en annan orsak. Jag skulle säkert berusa mig själv ikväll och komma hem (kanske efter en helt fantastiskt kväll ute) och mått skit imorgon. Det är en livsstil det med, men jag undrar om jag hade nöjt mig med det (??) så länge till. Jag undrar om jag inte hade vart nyfiken på något annat.. något mer, en kick till. Frågan är vad detta någonting var för något. Jag har saknat någonting så länge. Något extra, något som kan hålla mig berusad lite längre än en kväll på staden.
Kanske räddade den här graviditeten livet på mig (??). Kanske skulle jag klara mig bra.
Men nu har jag min berusande upplevelse. Jag väntar ett mirakel. Jag ska bli mamma. Bara de fyra orden får mig att le i evigheter!! Jag har hittat min drog.
Jag ska ju absolut inte säga att jag förändrats HELT p.g.a eller tack vare den här graviditeten. Jag har själv läst egenom det jag skrivit här över, och jag är medveten om att det låter som om jag är hjärntvättad. Jag säger bara att det inte kunde kommit mer lägligt än såhär. Jag saknar också att gå ut och bli okontrolerat full!! Men inte så pass att jag lipar för att jag inte kan.
Förstår ni??

En glad Mukkis!

Torsdag 24 januari - Rasist mot mitt eget hemland??

MVC idag!
Idag har jag vart till MVC. Då fick jag för första gången höra bebisens hjärtslag!! Vilken känsla.. oj oj, den går nog inte att beskriva.. det var helt underbart. Sen fick jag massa papper med mig hem (som sist).. oj, hur ska jag klara att hålla ordning på alla?? Jag är ju inte direkt känd för att hålla bra reda på mina saker..
Kanske man lär sig nångång.
Det är helt fantastiskt att vara gravid. Jag känner bebisen rör sig och har fest där inne i min mage. Trots att den bara är 20cm och väger ynka 700g. Det där med att dela med sig med någon.. ja, vist vore det roligt, men jag känner inte att jag har nått behov av det. Jag har mina vänner som ställer upp när jag vill! Och det är guld värt för mig. Och min barnmorska, Susanne, ska ha all cred som går att få alltså. Hon är så rak och ärlig och jag känner sånt förtroende för henne. Hon passar verkligen för det jobb hon har!!


Är jag rasist mot mitt eget hemland??
Ja, det verkar inte bättre. För varje gång det går DÅLIGT för Sverige (i någon sport) känner jag lycka. Som nyss vann Tyskland över Sverige i handbollen. Och ingen var lyckligare än jag. Jag stod i köket och gjorde kvällsmat när jag hörde hur det blev tyst i vardagsrummet (där TVn står). "Betyder den här tystnaden att Tyskland vann??" YES IT DID!
Jag kan inte förstå den här hysterin i att framställa Sverige som bäst i världen på ALLT! Varför måste man vara bäst på allt?? Inte undra på att ungar har prestationsångest idag!! Man hör på radio och i TV hur fantastiska svenskarna är på diverse sport. Det spelar ingen roll om Sverige kommer 45:a i kulstötning, DE KÄMPADE JU SÅÅÅ BRAAA. Åååh, det är sånt jag orkar störa mig på.
Men jag har ett praktexempel.
Det var nog skidskytte VM/EM (??). I någon deltävling nu för nån vecka sen, så vann en finsk över svensken som kom tvåa då. På radion hörde man bara om hur grym och duktig den svenska tjejen var. INTE ETT ORD om vinnaren. Nu är jag inte upprörd bara över det för att vinnaren var finsk, det kunde vart Ukraina som vann. Men att svenskarna är så stålta att det blir ett EGO, det tål jag inte!!
Suomi
Jag hoppas ni har humor =)

Onsdag 23 januari - En vecka på Ålandsfärjan å folk tar livet av sig hemma hos mig!!

En vecka på Ålandsfärjan!
Det har vart en roande vecka på jobb. Det började med att jag åkte till Stockholm på tisdagen (för en vecka sen). Där mötte jag Hanna (!!) och vi satte oss och tog en fika. Hon skulle också på jobb.
Vid tre tiden kom Pirre och vi åkte ganska snart till Stadsgården. Båtresan var givande (NOT). Men vi träffade vår köksmästare (Pepe) och två av våra kockar ombord (Jerk och Joppe). Så vi satt med dem och snackade.
Onsdagen och torsdagen gick åt att städa café, nu i efterhand undrar man varför man utsätter sig för sån skit!!
På fredagen gick vi ut, och jobbade som vanligt. Och på lördagen stod vi åter stilla halva dagen pga 7,5m vågor ute på havet. Och de två sista turerna som vi gick på lördagen var det 25+32 passagerare
*pinsamt*


Hemma igen och jag är BÄST!!!
Jag öppnade dörren till min älskade lägenhet igårkväll vid elva tiden. Synen var: MASSA POST!!! Varav ett brev var från Branschrådet Svensk Massage.
JAG ÄR EN AV BRANSCHRÅDET SVENSK MASSAGE CERTIFIERAD MASSÖR!!!!
Jippi!! Nu behöver jag inte nojja mig för det längre =)
Mitt livs VÄRSTA DAG!!
Imorse satt jag här vid datorn och skulle just börja skriva om min vecka, när jag såg i ögonvrån att något susade ner för grannhuset. "En matta" tänkte jag och gick till fönstret med ett litet hånflin på läpparna. Tills jag märkte att det låg en MAN på marken som snart började blöda från huvudet. "Är det här ett skämt eller? Vad fan, händer det här på riktigt?!!" Jag stod nog länge och glodde, undrade om det var en docka. Men jag tog telefonen och ringde 112 och berättade vad jag sett. "Det var bra att du ringde, det har ringt någon före, men tack för upplysningarna." 
22.53
Nu har jag lugnat ner mig lite.. Anka ringde och pratade med mig, å genast kändes det bättre. Å nu sitter jag på MSN med Lina (som är jättegullig). Hon är så tokig å knäpp, och man kan inte annat än älska henne!!

Bästa Lina!!

Måndag 14 januari - What's the matter with parents and VL today??

What's the matter with parents today??
Varför ska man bråka för? Varför ska alltid en sätt sig på tvären? Jag har inte alla fakta när jag skriver det här, men jag är såå förbannad (egentligen borde jag inte lägga mig i).
Vad går före: Barnet eller nya Kärleken? Svaret är självklart för de flesta! Och för alla!! Men man kanske inte tänker så just i stundens hetta.. och jag kan förlåta för det.
Jag är ingen gud, men jag blir så oerhört ledsen när jag ser hur han sliter för att få behålla jobbet, för att HAN vill försörja barnet, och flytta hemifrån en gång för alla och starta om sitt liv. Medan hon glider på rosa moln, och inte kan hämta barnet när det är hennes bytesdag, för att hon är "trött".
Idag är jag glad åt att jag inte har en fader till barnet, på det viset, att det inte finns någon att störa sig på. Det är ingen som gör "fel". Jag får rå om barnet och mig själv. Inte en karl till, jag kan inte klassas som bitch heller, för det finns inget att bitcha runt heller.. I LOVE MY LIFE!!

That part of my life... ↑
Idag ringde jag till VL i Stockholm, för jag ska på jobb imorn, å båten står i Mariehamn, och jag känner inte sådär jätte mycket för att simma den här årstiden. Så jag måste åka med Helsingfors färjan imorn eftermiddag. Anyway: När jag kom fram svarade en Maria. Vilken var mycket otrevlig! Var det för att jag jobbar på Ålandsfärjan, som anses vara en mycket skruttig liten båt som traffikerar ålandshav rätt ofta? För om det var så, så kan jag bara berätta hur mycket bättre än ER, VI ÄR!! Vi är inga slashasar som sitter på våra feta på en stol dagarna till ända å lyfter presidentlön. Vi är inga snobbar som tycker att vi är MER eller MINDRE värda för att vi har olika befattningar!! Hos oss är alla samma sort! Samma skrot och korn (som er!!). Har Maria inte förstått att vi jobbar på samma företag. Och om jag inte minns helt fel (trots att jag vart borta ett halvår) så lyder VLs policy: LÅT ALDRIG KUNDEN GÅ OMBORD ELLER I LAND, MISSNÖJD! Eller det kanske Maria missade?? Och även om jag jobbar på samma företag, så är jag FORTFARANDE K-U-N-D för dig!! Var trevlig (även om du har en helfittig dag) eller säg upp dig!!
Vad är det här med otrevliga människor på jobbet? Har de jobbat för länge med samma skit? Eller hade Maria bara en dålig dag? Men fortfarande, så är VL ett service företag. Vi livnär oss på bra service och att kunder kommer tillbaka.

Lördag 12 januari - Everything Changes

STAIND - EVERYTHING CHANGES

If you just walked away..
What could I really say?
Would it matter anyways?
Would it change how you feel?

I am the mess you chose.
The closet you can not close.
The devil in you I suppose..
Cause the wounds never heal..

But everything changes if I could,
turn back the years, if you could,
learn to forgive me, then I could
learn to feel!!



En så jävla bra låt som spelas hemma hos mig just nu. Det är som orden är plockade ur min mun.. det är precis som jag känner nu. Idag.. jag rår inte för det. Men jag saknar dig!!!

Fredag 11 januari - VÄRLDENS SÄMSTA SÅPA

VÄRLDENS SÄMSTA SÅPA!!
Ja, jag antar att alla sett "Våra bästa år" (en annan såpa som är likadan är "Sunset beach") 
på burken nån gång. Säkert sådär hastigt, så man hinner tänka:
"SHIT vilken kass såpa!!" Å så byter man kanal.
MEN, jag har ägnat några timmar av mina lediga dagar åt att glo på det, och faktiskt ge det en chans!
Vilket jag idag ångrar bittert!
Jag tänker ALDRIG MER GE EN SÅ FÖRBANNAT DÅLIG SÅPA EN CHANS!!!
För är man NORMALT funtad i hjärnan och vet på ett ungefär hur världen fungerar (vilket man börjar
uppfatta vid tio års ålder)
, så KAN MAN INTE SE den där såpan!
Den är så otroligt, uruselt gjord!
Någon har startat en brand i ett cirkustält (å denne personen är en mördare). Alla som har huvudroller, springer runt där inne som yra höns å låser in sig i en jättestor bur (som cirkusens tiger rymt från).
(Hur fan kommer man på att låsa in sig i en bur, när det pågår en BRAND i samma tält??)
En person vet vem mördaren är (cirkusdirektören), och han står och pratar inför en publik, och ska just berätta vem mördaren är (vilket han gjort i tre avsnitt nu) hamnar på sjukhus i koma efter att han fått en hink med blod över sig, och senare hela hinken i skallen. Men han vaknar under samma avsnitt och blir återigen "mördad" av mördaren som klätt ut sig till sjuksköterska, ger honom en dödlig injektion (som gör att hans lungor kollapsar, hjärtat stannar, men fortfarande blir hans hjärna tillräckligt försörjd med blod och syre, så han helt medvetet ska veta att han håller på att dö).
Men vilken profsig läkarpersonal de har på sjukhuset som lyckas återuppleva honom med 20ml adrenalin (!!!), och när han-som-vet-vem-mördaren-är, ligger halvt i koma och halvt är vaken, står en komisarie vid bädden och skriker: "DU MÅSTE BERÄTTA VEM MÖRDAREN ÄR, NUU!!!"
Hur fan är man funtad när man gör en sån såpa??
Hur är man funtad när man SER på en sån såpa??
Det finns t.o.m en hemsida för den här dåliga såpan: www.sonypictures.com/tv/shows/daysofourlives/
Days
SHIT POMMES!!

Torsdag 10 januari - Tjohoo

HEJ HEJ!!
Hur kommer det sig att man känner sig så mycket större på morgnarna, nuförtiden??
Förr var det alltid på kvällen. Nu känner jag mig stor som ett hus varje morgon, vilket går
över under dagen.. hmm.. wierd. Det är lite wierd att vara gravid idag.
Men jag längtar till att bebisen kommer. Det ska bli skönt att vakna varje timme i några månader (man får hoppas att det håller sig till några månader bara *ler*). Det ska bli skönt att vara ute å gå med en barnvagn med en bebis i. Det ska bli helt underbart att se när bebisen växer upp. Samtidigt kan man ju inte låta bli att oroa sig för hur det blir när ungen börjar skolan. Med tanke på hur dagens ungdomar är idag..
*pusta*
Men det är många år dit =) Thank God.
Igår när jag var på KSS med morsan så hittade vi bilbarnstolar. De går att hyra för 400kr/9mån. Det är ju helt fantastiskt. Då slipper man den utgiften, å ungen får ju ändå inte plats i den längre än så..
Oj, oj, att det är så mycket att tänka på. Men så är det ju med allt..
Så, idag ska jag träffa Eva å Jerry. Det ser jag verkligen fram mot!
Ha en bra dag!!
Puss!

Joo, de var så duktiga så! Jag är så stolt över mina klasskompisar. Eva å
Jerry var så nervösa, men de gjorde det. "Nu är ni anställda, tills motsatsen
bevisas" =)
Eva åkte hemmåt vid 18 tiden ikväll, och Jerry en halvtimme senare. Det var
jätte trevligt att träffa dem igen!! Vem vet, snart kanske de flyttar hit (??).

Så nu är det bara mys med katten resten av den här kvällen. Skönt att bara
vara hemma å glo på tv. Å bättre sällskap än katten kan man nog inte ha
just nu..
Gos med Pi
PI OCH JAG GOSAR

Onsdag - God morgon!

Nu har man vart vaken i typ en timme. Skönt det.
Det är så, att EvaS&Jerry kommer till Skövde imorn. Fan va
skoj!! De ska på arbetsintervju på Clinic, så jag håller
alla tummar jag har för dem. Vore kul att ha dem här.

EvaS&Jerry diplom
EvaS & Jerry tar emot sina diplom!!

Jag ringde till Sodexho här på morgon. De som vill anställa
MIG som massör =) Å jag ska på möte om en timme.
Måste duscha å göra mig i ordning först.

Jag har en ny favoritlåt: Petter, Logiskt.

"Det är så logiskt, alla fattar, utom du.
 Du har inte en aning.. du har inte en aning,
 aning..
 Det är så logiskt, alla fattar, utom du.
 Du har inte en aning.. ATT JAG TÄNKER PÅ
 DIG PRECIS JUST NU!!"
(jag tänker på en speciell person just nu..
det kommer aldrig bli vi två, men, jag älskar
honom mycket)


 Kl. 13.21
JAG ÄR BÄST!
JAG ÄR BÄST!
JAG FICK JOBBET!
JAG ÄR BÄST!!

Jaa, nu har jag tvingat min kompis att ringa veterinären angående sina katter. Två galna hankatter ska bli av med
bollarna om tre veckor =)


God kväll igen då =)
Nu har jag flummat runt hela dagen känns det som. Ändå har jag inte gjort så mycket.. är helt slut!! Jag lovade Sandy att jag skulle lägga upp en bild på magen idag, så här kommer den:
Mage1
Inte är den så stor heller. Men glad är jag ändå.
Puss

Tisdag 8 januari - Jag är för satan ingen låtsaskompis!!!

Jag är ingen LÅTSASKOMPIS!!
Ja, för sen när begärde jag att finnas för andra människor när det passar dem? ALDRIG!! Jag är väl för fan ingen låtsaskompis som inte har nått annat för mig än väntar på att någon ska "ha tid för mig". Folk som inte respekterar min tid kan dra åt h... speciellt om det är eventuellt BLIVANDE GUMMOR till mitt barn!! Voi vittu. Jag kan explodera.
- Oj, vad bra att du messa, jag hade helt glömt bort å nu har jag 1000 saker att göra innan jag ska till jobbet..
Jag sa bara: - Jag börjar vänja mig..
Å då får jag höra: - Men skärp dig nu.
Va?!! Ska JAG skärpa mig?? Men vad fan ska jag säga då? Det är ju inte första gången det händer!! Å jag tänker faktiskt INTE acceptera sånt här betéende!!


God kväll.

Nu har jag vart hos Joel å Mickan å ätit pizza. Det var mumma för magen det.

Sitter nu här (på min nya favvo sida) å väntar på att CSI Miami ska börja.

Hanna ringde här, tidigare idag. Det är synd att vi jobbar så mot varandra,

så man inte kan ses en gång. Ioförsig är vi båda lediga nu till på tisdag, men
ändå. När man just har kommit hem så vill man inte hålla på å fara över
hela landet igen (Stockholm). Kanske man får ett ryck å far till Stockholm en
dag tidigare än beräknat sen ändå =) Man vet ju aldrig.

Hanna

Hanna är en jätte bra kompis. Jag gillar henne skarpt!! Men nu ska jag ta reda på om mina kära klasskompisar
skojjar med mig eller om de på riktigt tänker komma till Skövde på torsdag!! Låter helt skumt.
Over And Out!!


Tisdag - Första gången!

Ska jag börja med att presentera mig själv? Har aldrig vart bra på det, men
jag kan ju försöka.
Jag är Maria (Mukkis/Skövde, beroende på vart jag befinner mig). Jag älskar
livet. Är 24 år å jag ska bli mamma, å jag tror inte att någon i hela världen kan bli, och
visa, sån glädje över någon annans graviditet än min åländska vän, SANDY !
Hon slog nog rekord i att (över MSN) berätta hur glad hon var för min skull.
- Tack gumman!!


Världens bästa Sandy!!

Ja, jag bor här i Skövde. Bor i en tvåa (än så länge) med min katt, Pi. Jag är
singel sen ett år tillbaka. (Alltså, nu skakar ni på huvudet och kollar tillbaka
i texten... "var hon inte gravid just??" Joo, men fadern vill inte vara med, och
jag accepterar hans beslut. His loss..).
Trivs bra här.

Jobbar på Ålandsfärjan, vecka-vecka. Älskar mina arbetskompisar. De är bäst!

Har ett litet tråkigt och tragiskt bagage, men har kommit såhär långt
i livet iallafall =)

Är jag ledig, umgås jag gärna med mina vänner, skvallrar och fikar
för min lön.
JA, det var väl det mesta om mig..
Så får vi se vad det blir av den här bloggen sen.

Puss

RSS 2.0