Måndag 24 mars (Annandag Påsk)

Det var då helvete vad det ska klia överallt!! Jag tror jag är allergisk mot mina soffor!!
Jag var till min mormor och morfar tidigare idag. Vilket var en upplevelse i sig *ler* och det råkar det ju vara varje gång. När vi satt oss till rätta vid köksbordet (som alltid), sitter de å stirrar ut på grannens husbygge i en kvart, och diskuterar diverse "misstag" och hur de ser ut (de som arbetar), och "hur kan de jobba på en röd dag??" Ja, det är ju så man vill skratta. Att man har så lite att göra när man blir pensionär..
Och de ska lägga sig i allt man gör. "Inte behöver du köpa den där trean nu, du har det så bra där du bor nu. Vänta två år". - Sure, om man vill ha leksaker och annat störande mitt i vardagsrummet så.. å det jag inte han säga, eftersom de började diskutera över mitt huvud, var att jag bara ska SEEEEEE!!! Om det blir ett bra pris så tar jag det. "Du behöver inte slösa pengar på sånt nu heller... bla bla bla.." "Och oj då, det är en TJEJ där å jobbar på huset!!"
Men man älskar dem ändå. Trotts att morfar vann över mig i STICKET typ fem gånger. Inte är jag bitter över det heller. De är säkert söta när de sover *skrattar* och för det mesta är mormor och morfar de bästa i världen!
 
Ut.

Söndag 23 mars

"Minä tahdon ulos
tahdon ulos kattilasta.
Minä tahdon pelastaa vielä
sinutkin kiehumasta.
Minä tahdon lentää ulos
vessan ikkunasta.
Minä tahdon tietää kaiken
teidän karkkimaasta.
Minähän olen sellainen
Joka pahankin karkoittaa...

MATO"

APULANTA IS THA SHIT!!

Lördag 22 mars (Påskafton)

Jag hittar inte min katt!!!

Marimekko Pi
Fast hon låg inlindad och myste i Marimekko *skrattar*

Joel och Simon.
De är mina älskade kusiner (fast jag har vuxit upp med dem, så jag brukar kalla dem för mina bröder). Det är konstigt hur man räknar det där. Dagens familjer består ju av halvsyskon, plastsyskon, småkusiner och allt möjligt nuförtiden!!
Igår var jag till Joel iallafall och blev bjuden på världens godaste TACOS. Det var så gott, å jag tror att det smakade bättre eftersom jag måste erkänna att jag saknat dem (Joel å Simon). Det var bara vi tre och det var så trevligt. Jag är medveten om att de är världens största NÖRDAR gällande datorer. Det är knappt så man kan diskutera nått annat än datorer och sport med Joel.. men jag måste ju älska honom *LER* Simon är världens bästa. Han är så insatt i min graviditet också, och jag känner mig så omtyckt när jag är med honom. Han "vet" ju vad jag går igenom.
Tacos med Joel å Simon
Joel (närmast kameran) och Simon
gillar tacos!!


Fredag 21 mars (Långfredag)

Good morning world.
Igår träffade jag Jonas, Susanne, Peter, Johannes och Jocke (med flickvän). Hela familjen Sandberg på nästan samma gång!! Det var trevligt. Mycket trevligt faktiskt. Jag har saknat dem!!
Johannes
Johannes (nuförtiden svarthårig)

Ute snöar det som aldrig förr, och jag kom att tänka på en sak min kollega, Tuula, sa till mig: "Hur kommer det sig, att det som finnarna kallar för vinter, kallar svenskarna för snökaos??"
Man kan ju undra ibland...

Onsdag 19 mars - Julfest i mars

Julfest i mars!
Ja, vem har sagt att man inte kan ha det? Det var hur kul som hellst, trots att man var den enda på hela festen som var nykter. Jag var protokollförare istället, och såg till att alla skandaler blev anteknade (dock blev det inga skandaler *ser sur ut*). Alla hade tomteluva på sig, och Höder och Bodil var riktigt seriösa med hela tomte-dräkter!! - Gud va söta ni var!! När Tallinks Romantica började synas för ingång gick vi ut hela ligan på deck för att vinka och önska GOD JUL. Jag undrar just vad de tänkte.. om de ens såg oss. Och ringdans runt granen och julklappsöppning hade vi. Drack glögg och hade trevligt.
En äkta julgran fanns, och levande musik framförd av Humle. Det dansades och stäldes till med Let's Dance tävling. Grattis Annelie och Joppe!! Inte dansade de så bra heller, men ROLIGT, det hade de *ler*
Annars då?? Jo, en helt HEMSK vecka på jobb.. Eckerö har vart på dock ( = vi får köra alla DERAS passagerare också). Och vad får man höra för kommentarer, morgon till kväll? "Jo, det ska du veta, att på Eckerö (!!) där behöver man minsann inte sitta två och en halv timme ombord, inte... den tar bara två timmar över." Som om jag inte viste det då, ditt miffo!! "På Eckerö får man förhandsboka bord i café!!" Som om de hade lika liten båt som vi då!! "Jo, det är så att vi brukar åka med ECKERÖ..." Jag skiter blanka fan i om ni åker med Stena Line!! Måste man säga det där ordet? Alla båtar MÅSTE på dock en gång om året. Det är inte mitt fel att ni inte kan ta en annan båt. JAG HATAR DEN DÄR JÄVLA BÅTEN!!! Fast inte nu längre *ler lite harmoniskt*, när den äntligen är i trafik igen. Funderade starkt på att skicka en ros till tidningen och skriva
"Tack så mycket för att ni är tillbaka, ECKERÖ.
Här får ni era kunder tillbaka!!"
Fast jag antar att våra pendlare och stammisar var likadana mot dem när Ålfen gick på grund.. - På tal om grundstötningen, så har man ju fått höra om det med. Vår kryssningsvärd (Humle) har lite ränder på sina axlar, och jag undrar om NÅGON, någonsin håller ordning på vem som har hur många, ombord på en båt, eller ett flyg.. men iallafall, så fick man höra: "Jahaa, står styrman och lastar?? Vi får se upp vid Kobbaklintar (är vi gick på grund i höstas)!! Som tur är vår kryssvärd rapp i käften och gav svar på tal: "Hurru, det spelar ingen roll om vi går på grund eller inte, för vi vet att vi klarar av det." KAXIGT VÄRRE!! Hejja Humle. Eller, "Jasså, ni har styrman att uppträda i café. Vi får se upp vid Kobbaklintar!!" Och Humle ger svar: "Det är inte vi som ska se upp vid Kobbaklintar, det är Kobbaklintar som får se upp för oss!!"
Jag tyckte det var så jävla bra sagt!! But that's just my åsikt.

Tisdag 11 mars - Den sommaren...

Den sommaren, den sommaren.
Fick mail av min kusin, Milja, nyss. "Nu är det tid att ta fram kalendrarna och planera in årets kusindejt 2008!!" Och nu är jag helt mentalt i stugan med mina älskade kusiner och har trevligt. Helgen vecka 30 blir det av. Det är så sjukt kul. Och det som är bäst är ju att vi verkligen håller i den här traditionen. Dock kan ju inte alla komma alltid, men kul att träffa de FLESTA iaf. Det kommer vara så annorlunda i år bara. Tiina har barn, Tuukka har barn, Milja, Meri, jag har barn... herre Jesus. Vi förökar oss =)
DET SKA BLI SÅ SJUUUKT KUL!!!
Annars har jag vart vaken sen sju i morse. Började tvätta, bestälde tågbiljett till Stockholm (för 647kr!!) Det är ju inte klokt vad det kostar att ta sig 300km bort.. men man betalar bara och ser glad ut. Fast enligt min sjuka dröm i natt så borde jag inte haft råd med den där biljetten heller. För i drömmen sa mitt kontoutdrag att jag har 612 kr kvar på kontot :s Men det stämde ju inte (tack och lov).
Jag har haft en sån där mys-känsla nu på morgon. Var nog för att solen försökte kika fram en stund. Man önska det var 25 grader och sol på balkongen.. ååh, jag saknar de där mornarna!! Och jag saknar doften av barr.. en promenad uppe på berget. JAG VILL HA VÅÅÅÅÅR!!

Måndag 10 mars - Jag önskar att jag hade tålamod och ork att orka shoppa som hon!

Jag önskar att jag hade tålamod och ork att orka shoppa som hon!!
I lördags åkte Anka och jag till IKEA. Vi fick låna mammas kombi (för att få hem så mycket prylar som möjligt, så klart) och så spruttade vi iväg. Första stoppet var typ 500 m bort på Babyproffsen. Där skulle det hämtas startpaket. Och i samma veva köpte jag lite andra nödvändigheter.
Sen satte vi oss i bilen som åkte mot Jönköping!! Tadaa.. där pratade vi skit och mer skit, lyssnade på ballader (för vi kom ju inte på att man kunde byta skiva förrän på vägen hem).
Väl på IKEA gick vi direkt och tog en fika. MYCKET VÄLBEHÖVLIGT!! Sen började allvaret. "Du behöver det här, och det här och det där, sen det här..." Anka is tha shit! Hur sku jag klara mig utan henne, det var saker som hon plockade på mig som jag inte ens tänkt på att man behöver!
Nu finns det en spjällsäng hos mig (fortfarande i kartong, men vaddå?), så nu kan bebis få komma om den vill (eller ja, jag vill nog njuta av lugn och ro ett tag till, vid närmare eftertanke..).
Efter det otroligt roliga IKEA gick vi in på A6:an. Där blev det mer shopping. Det blev diverse kläder, till både mig och bebisen. Och nu börjar det kännas lite pirrigt att den faktiskt är på väg.
Tack Anka, jag hade en sån toppen dag. Fast jag var såå slut på kvällen sen *ler*


HUR DUM ÄR DU?

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat.
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat.
( ) du har gått in i en glasdörr.
(x) du har hoppat ur ett fordon som rör sig.
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig.

summa: 4

( ) du har sprungit in i ett träd.
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det.
( ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat.
(x) ditt hår är/ har varit blont. (iaf slingat)
( ) folk har kallat dig långsam.

summa: 2

( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger.
(x) du har nån gång somnat på en lektion.
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig.
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.

summa: 3

( ) du har ätit en insekt utan tvång när jag var liten/mindre.
( ) du gör detta testet när du borde göra nånting viktigt.
( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka.
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan.

summa: 1

(x) du råkar göra sönder väldigt många saker.
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still.
( ) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen.

summa: 2

(18 eller mindre betyder att du inte är dum)

summa: 12




Ååh, min lille, lille kusin, Simon! Han är så duktig. Han är lika grymme-Lars som jag, lyckas få fast tjänst redan på första seriösa jobbet =) Han ringde mig just och berättade att han skulle anställas på 85% resten av året, å efter ett halvår får man fast tjänst!!! KAN va ett litet missförstånd där (så vi tar inte ut nått i förskott) men kan man låta bli att festa nu eller?? (Jag ska ta en kopp te dock).
YOU GO COUSIN!!!!
Over and out.

Fredag 7 mars - Ååh, jag har ångrat mig, jag vill inte mer!!!

Ååh, jag har ångrat mig, jag vill inte mer!!!
Jag vill vara blond istället!! Jag vill inte ha rött hår mer. Men jag orkar inte lägga energi på att färga håret stup i kvarten.. varför valde jag inte BLOND istället för röd när jag fick färga håret?? Jag är så arg på mig själv just nu.

Jag var jätte arg å sur å avundsjuk i måndags. Faktiskt var jag lite lättad också. Fast det var falska förhoppningar. Och jag blev helt totalt vansinnig sen. Det började i helgen då min "kära chef" sa åt mig att det kommer en ny på jobb på tisdag och att jag skulle vara mentalt förberedd på att jag inte skulle få åka hem på tisdag kväll. Jaha, tänkte jag, är det så mycket bokat då? Så kollade jag bokningslistan: 53 pass. OJ DÅÅ! Det blir ju kaos då (låter lagom ironisk). Och Pirre sku få åka hem på måndagkväll ändå, trots 130 (!!!) pass. VAR FINNS DEN RÄTTVISAN??!! Men som mitt logiska huvud tänker så får väl inte Pirre heller åka hem då. Men JOOO ta mig fan, det fick han. (Jag är inte arg på Pirre, det är ju inte hans fel att vår chef lider av galna hormonsjukan!!! Å är maktmissbrukare). Så vi fick jobba häcken av oss (ja, jag är fortfarande gravid och borde ta det lite lugnare!!!) på kvällen. Och som "tack" fick vi höra att VI VAR DUKTIGA IKVÄLL!!!! Oj, oj, jag tror mina hormoner skulle rymma!! Högröd i ansiktet. Hon hade ju insett att det var fel att skicka hem Pirre, men som om HON sku erkänna att hon
gjort fel.. SÄKERT!!
Och inte fanns det nått skillt att göra på tisdagkväll heller. Patrik som kom "ny" var superbra. Jag satt i kassan fem minuter, och rengjorde vattenbaden. Vi var klara kl 21.50. Vad hade en fördröjning med 20 minuter gjort? Vi har ju arbetstid till 23 iallafall!!!!
Over and out.

Jaa, idag har det inte hänt sådär jätte mycket. Har masserat och vart hos Mickan.. surprised?? NOOO... Ja, ja, så var jag där en stund, höll på att somna, så kom hennes far.
Sen åkte jag hem å laga pannkakor *mumma*
Så pratade jag med Tony över msn. Det var det trevligaste på dan tror jag.
Sen kunde jag inte låta bli att ta ännu nån mage-bild.. hihi.
Vecka 29
Vecka 29.
Och jag börjar känna mig lite gravid nu faktiskt *ler*

RSS 2.0