Update

Min pappa lär aldrig förstå att jag är vuxen!!

Han typ sa: Har du euro?
Jag sa: Nee, jag har VISA.
Han sa: Ta det här (sedlar, tror det var 50 euro eller nått)!! sen gick han till sovrummet å hämta en kopp med mynt (25euro) - Det här vann jag när jag åkte hem från Finland, det kan ni säkert hitta på nått för.
 Jag sa: Joo, vi kan försöka fördubbla dem!!

Sen sa han: Men har ni svenska pengar??
Jag sa: Nee jag har Swedbank!!
Han sa: Ta det här så kanske ni klarar er en stund å gav mig 500 kr.


Onsdag 26 augusti - Tack syrran!!

Den där listan måste nu utökas med en punkt: 7. Åka till apoteket och köpa nässpray!!
Imorgon åker vi. Imorgon far vi till Stockholm, syrran och jag. Inte för att jag är så överförtjust i Stockholm men det bor en helt fantastisk mamma där!!
Sen på eftermiddagen ska vi checka in på M/s Gabriella och åka till Helsingfors. I just love that city.
V har blivit dunderförkyld och har fått hosta som en annan gås. Trodde inte att barn skulle bli sjuka så fort!! Jag tycker så synd om honom, fast det finns inget att göra.. han är otroligt famnig (vilket är supermysigt) men han har ingen feber (än).


Over And Out


Tisdag 25 augusti - Second best

Snart, snart, snart..
Jaa, då har V varit två timmar till på dagis. Det gick mycket bättre idag. Han var nöjd och glad och lekte runt som en annan dåre. Mammas lilla kille. Jag trodde att namnet Ville var ganska orginellt i Sverige, men ikke. På Villes dagis finns för tillfället inte mindre än TRE Ville *ler*
Imorgon ska vi vara 3,5 timmar, sen är det dags för Emil att ta över *ler*
Nu är det dags för en lista igen.

Saker jag måste göra imorgon, GLÖM EJ!!
1.
Dagis med Ville (såklart)
2. Hämta Villes 1-års kort
3. Packa väskan + komma på 
vad jag ska ha på mig på bröllopet
(jag har en idé, men jag vet inte om
jag kommer i den längre..
)
4. Bleka håret
5. Åka till pappa och hämta lite
euro, tror jag
6. Boka tågbiljetter hem

Jag antar att punkt 3, 4 och 6 kommer ske efter att V somnat imorgon kväll, eller eventuellt när han sover middag.. jag är så värdelös på att göra saker i tid. Fast av någon anledning brukar det bli bra sist och slutligen.. kommer bara gå runt och känna mig stressad imorgon ändå.. HELVETE!!


Måndag 24 augusti - Stor dag.

Först helgen då.
I helgen åkte jag till Emma å Leif. Vi drack lite öl och sen mest slappa vi med världens hotell-frukost på morgonen med ägg och bacon, juice och varma baguetter bl.a.
Jag fick sova i gästrummet men Leif sa att jag avancerat och nästa gång får jag sova mellan dem *skrattar*

Rot har eller ska åka rutchbana på Max


Leif å Emma hade skoj


Tova Emma och Leif vid frukosten

Jag i Leifs glasögon, så fin så


Idag har V vart på dagis. Det gick jättebra fast han blev ganska trött och grinig efter ca 1,5 timmar. Inte undra på när man kommer till ett sånt ställe. Rena HEAVEN ju med massa leksaker!! Han var jätteduktig. Nu samlar vi krafter för vi ska ju tillbaka imorgon igen.


Over And Out


Lördag 22 augusti - Förstår..

Käänä se pois.
Nu är det inte länge kvar till bröllopet!!
Fast om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag inte om jag är mest glad över att de gifter sig, eller det faktum att jag får komma till Finland igen. Eller det att jag ska få träffa Adina och Ehlin innan vi åker, eller det att jag ska tråffa Hazze på båten. Herre Gud vad jag har saker att se fram emot!! Jisses..
Klart jag är glad att de ska gifta sig!!! Vad trodde ni eller?? Det är ju helt fantastiskt och vi har väntat på det länge.
   Jag har tydligen glömt tala om det viktigaste som håller på att hända här i min värld just nu - nej, jag har ingen hemlig pojkvän - ja, jag ska börja jobba 11 september - men!!!! V ska börja dagis på MÅNDAG!! Stora killen. Jag tror att jag har nämnt det här, men efter att blivit nerskriken (big joke) av Ehlin att jag inte sagt nått så bestämde jag att skriva det "igen" då *ler* Sen att hon kan vara hormonig, glömt läsa just det inlägget eller bara mamma-virrig, den tanken slog mig aldrig! Eftersom den här bloggen handlar om MIG så är det säkert JAG som glömt nämna det.
V ska i alla fall börja på dagis på måndag. På Solrosen. På Vitsippan. Det blir jättebra!!
I torsdags åkte jag och V till Värsås (min syster). Det var fint väder och jag såg fram mot en dag utomhus, eventuellt med Wilma (Villes flickvän (2veckor äldre än V) som är så sjuuuuuuukt söööööt). Vi åt frukost när syrran lade förslaget: "Kan vi inte åka till IKEA??" och jag är inte långsam när det gäller IKEA (som ni kanske vet). Vi for till Jönköping och hade en jätte trevlig dag INNOMHUS men vaddå???

Syster kör bilen
Syster körde bil.
  
 
The happy mother


I natt vaknade jag av att jag var helt kräk-nödig och hade sjukt ont i magen. Och jag kräktes. Jag minns inte NÄR jag kräkits senast av sjukdom.. det var lite läskigt, men det känns redan mycket bättre. Jag minns bara att jag tänkte: "SATAN nu får jag fucking svininfluensan, jag som aldrig är sjuk!! Vist är det typiskt." Fast jag ser inte så grisig ut än i alla fall. Får se hur det här artar sig.
Ibland längtar jag såå efter mina arbetskamrater, speciellt när de håller på såhär.

Tommy Johnsson Tänker du komma och jobba igen? det skulle ju vara nice:)
för 13 minuter sedan
 Maria Asplund Mäkinen Jag kommer 11 september, så vi får väl se vem som terroriserar vem den dagen =)
för 12 minuter sedan 
Tommy Johnsson Men huga, åk inte flygplan den dagen, då kanske det slutar i kaknästornet eller nåt, ta tåget du:)
för 12 minuter sedan
Maria Asplund Mäkinen Jag tänkte åka bil. Det jobbiga är ju när man åker via Västerås så finns det en nödlandningsbana som man kör över. Kommer nog vara lite nervös men =) Det ska bli kul och skönt å få börja jobba igen!!
för 10 minuter sedan 
Tommy Johnsson Du får väl gasa på som attans förbi landningsbanan och huka dig ner så finns det goda chanser att klara dig helskinnad,ja efter att man varit hemma och vallat en junior behöver man träffa litet andra också:)
för 5 minuter sedan 
Maria Asplund Mäkinen Vi får väl se om jag kommer fram. Jag tänker iaf jubla när jag går på båt-jäveln! =D
för 4 minuter sedan
Tommy Johnsson många andra ikl undertecknad brukar jubla när man går åt andra hållet;)
för 3 minuter sedan 
Maria Asplund Mäkinen Tur att jag inte är som många andra =)
för 2 minuter sedan 
Tommy Johnsson Nej, du är faktiskt nog inte det:)
för 2 minuter sedan
Det blev massa inlägg nu på morgon, men jag hittade en så rolig lista här när jag städade just. Den här är min systers "måste hinna göra-lista"




Over And Out


Söndag 16 augusti - Sugen..

Ursäkta mig Hubert, men har du ansökt om något bygglov för det där palatset??
Det har vart stilla med bloggandet på sistonne. Jag känner att jag inte har inspiration eller lust att göra det.
Veckan har ändå gått. Fast jag minns knappt vad det vart för väder ens. Vi har vart ute ganska mycket, och V har varit förkyld - just det!! Annars är det mesta som vanligt. V sover superbra i sitt rum och jag sover bättre än någonsin. Det har vart två morgnar här som V fått för sig att vakna och vara allert kl 06,30 fast man får väl ta det, även om jag inte är allert den tiden på morgon. Ibland är man gladare mamma, ibland den gladaste mamman.
Hela den här månaden har vart lite kaiko eftersom pengarna tog slut på kontot innan de ens hunnit komma in! Jag har aldrig upplevt den förut. Man känner sig lite smått värdelös faktiskt. VAD HAR JAG GJORT EGENTLIGEN?? Men men, det kommer nya pengar snart om man har tur.
Jag vet inte om jag börjar bli gammal kanske.. men jag satt och tänkte på häromdagen (med mamma) om min systers farande hit och dit hela tiden.
1. Före vi åkte till Finland var hon iväg på någon resa med sin karl (jag minns inte vart de var. Fast det gör nog inte syrran heller!!).
2. Sen for vi till Finland och var där 10 dagar.
3. Hon han inte vara hemma något länge förrän de åkte till Öland en halv vecka.
4. När de kom hem var de hemma kanske tre-fyra dagar sen for de till kusten för att kampa..
5. De kom hem därifrån för en vecka sen och nu är de i SKÅNE.
    Okej att jag reser mycket med mitt jobb och så vidare, men det här är väl att gå till överdrift?? Herre Gud, stanna HEMMA eller bli borta!! Jag menar inte så, kanske är jag bara avundsjuk. Fast jag skulle faktiskt inte orka fara så. Vist - jag var till Åland två gånger i höstas, men jag stannade ju "en vecka" varje gång!!
Beror det här på att jag blivit mamma?? Fan va tråkig jag är i så fall!!

PS. Angående rubriken så har jag en inneboende/uteboende (kanske är mer rätt) på min balkong. Det är en GIGANTISK spindel som jag kallar Hubert. Han är helt trevlig, men nu har han uttökat sitt lilla hem till ett helt palats med väv. Och det gillar jag inte riktigt. Undrar bara hur kaxig man törs vara mot honom?? Kanske blir det jag som flyttar...


Over And Out


Torsdag 13 augusti - Välkommen hem, pappa!!

Mina ögon kan tindra, mina läppar kan le.....
If I could escape - I would, but first of all let me say:
I must apologize for acting stinkin', treating you this way.
Cause I've been acting like sour milk all on the floor.
It's your fault you didn't shut the refrigerator.
Maybe that's the reason I've been acting so cold..

If I could escape
And re-create a place as my own world.
And I could be your favorite girl.
Forever, perfectly together.
And tell me boy, now wouldn't that be sweet?

If I could be sweet - I know I've been a real bad girl.
I didn't mean for you to get hurt, 'soever, we can make
it better and tell me boy, now wouldn't that be sweet?
Sweet escape!!



 


Måndag 10 augusti - Mår lite kasst faktiskt

Finally he's back in my arms!!!
Nu ska vi inte ta ut någon seger i förskott, eller seger över huvudet taget. Jag vet att det finns vissa önskemål om ett vist samtalsämne här, men jag tänker faktiskt hoppa över det. Jag har mina anledningar.
I lördags åkte syster och jag till Stina. Vi drack kaffe och sen for vi och käkade räkmackor hos mamma. De var så sjukt goda. Mamma hade ingredienserna klara och vi byggde ihop dem.



Sen åkte vi och hämtade en garderob hos Joel och Mickan. Y var övertrött och M var grinig så jag fick hjälp av Simon som var där *tack* Bästa kusinen då!! Jag förstår att man blir grinig när barn är övertrötta, speciellt när man aldrig vart med om det förr, så jag bara stack därifrån sen. Fick hon bli glad i fred *ler*
Och garderoben passade prima i Villes rum. Tack även till syster som hjälpte till att köra släpet: Du är urduktig!!
Men jag ska ändra plats på byrån och garderoben, det ser lite fånigt ut såhär faktiskt.








Over And Out






Lördag 8 augusti - Den dagen

ÅH POLLY - VA GOTT!!KÄRLEK
Nu har jag fått två dagar att gå snabbt (ja - men sääkert!!) förbi med hjälp av den kända bekanta herr Alkohol. Jag saknar V så jag tror jag dör!! Dör mycket snart. Och jag har förstått hur farlig alkoholen blir när man känner så här. Jag förstår alkoholisterna precis, alkoholen hjälper, men bara för stunden fortfarande. Så risken att jag blir alkis är fortfarande väldigt liten, ta det lugnt och andas ut, men det här är det värsta jag gjort på länge. Och jag ska snart lämna han från mig en vecka igen. Jag är dock fortfarande positiv till att börja jobba, för jag tror att vi behöver det här; Ville & jag. Han behöver få slippa mig emellanåt precis som alla andra *ler*



Igår bestälde jag biljetter till Helsingfors! Hola rakas kaupunki, kohta mä tuun!! Det var trevligt att få ner biljettpriset från 2897 kr till 1800 kr. Det kändes plötsligt mycket roligare att skicka räkningen till pappa (han har lovat att betala resan för mig och syrran, fast jag tror han var på fest när han lovade). Helvete att betala nästan tretusen kronor för att komma till Hesa (speciellt när man JOBBAR på företaget!!!). Det är ju en tur och retur till Grekland!

Torsdag!

Lite memories från gårkvällen är endast text som upprepades - ALOT, och vi skrattade hysteriskt:
ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!! ÅH POLLY - VA GOTT!!
å "JAG KUNDE INTE BRY MIG MINDRE".

 Joel Simon Mikaela

Man blir trött ibland



Over And Out


Torsdag 6 augusti - ...

Jag hatar armeringsjärn! Fattar ni eller??
Eftersom jag är bloggläsare och har ett behov av att läsa andras bloggar, så har jag satt alla bloggar i två olika "kategorier" i min favorit-lista: AKTIVA BLOGGAR och BLOGGAR. Det är bara jobbigt när man måste placera om dem. För ibland är folk jätteduktiga att uppdatera sina bloggar, sen helt plötsligt, när det det börjar bli spännande - nej, men då slutar vi blogga om det! Fatta frustrationen. "Fortsättning följer" betyder just det.
Igår gick en massagekund till mig/ min mammas arbetskamrat/ mångas vän bort, efter en kort tid, i cancer. Det var så man nästan kan säga "hastigt". Det är hemskt hur ödet väljer vilka som inte ska få leva vidare (jag tror på ödet). För det mesta de starkaste själarna. S var ju glad, stark, fantastisk. Hon var det snällaste jag mött!! Jag vet att hon har det mycket bättre där hon är nu, men det är så sorgligt och hon är saknad.
 

R.I.P Siw
"There will be no more tears in heaven.."


Over And Out


Onsdag 5 augusti - Onsdag

Jag kunde inte bry mig mindre.

Jag tror jag har gått i sömnen och letat efter V i natt. Jag har nått minne av att jag gick på toa och var i hans rum och letade efter honom. Jag förstod inte varför han inte sov i sin säng. Och när jag vaknade i morse hade jag hans napp bredvid mig i sängen! Håller jag på att bli galen?? Redan??


      



Igår var jag och lunchade med Emma. Sen for jag hem (innan, via tattoo-Martin. Ska fylla i min Ville-tatuering på torsdag - imorn) för att städa lite. Syster kom via, och vi fick ganska mycket gjort faktiskt. Vi städade, möblerade, torkade, gick ner med saker i källaren.. you name it! V fick en soffa i sitt rum av alla madrasser. Jag blev rikgtigt nöjd!! När vi trodde att vi var klara satte vi upp tavlor i hallen. Det blev sååå nice. Det känns som jag har ett galleri i hallen *ler* och äntligen fick jag plats för de där tavlorna som jag trodde att jag skulle kasta!

Det gick förbi ett gäng fjortisar här igår. Syster och jag satt på balkongen så kom de fram till oss. De var väl en sex pojkar och två flickor i 8-14 års åldern. "Heeeej. Vad gör ni? Röker ni?? Har ni prövat hash? Har du sex ofta med din kille??" Det var mycket frågor och jag bara skrattade. En av killarna var lite "tuffare" än de andra och spelade hård som fan. Han bara flinade och himlade med ögonen. Ni vet sådär  man gjorde som liten när man tyckte att något var urfånigt.
Han där som frågade hela tiden sa att det bara var töntarna som rökte på skolan, för det är farligt och man blir faktiskt rynkig av rökning (sånt höll han inte på med) BRA KILLEN!!! Han stod där länge och berättade om massa saker. Sen berättade jag att jag hade en son på 1 år. "Va?? Är du 26 år och har en son på ett år?? HERRE GUD. Jag vill inte bli morbror men det kommer jag bli för min syster är 16 år och har sex. Ibland utan kondom." Jag flinade lite och sa att hon säkert är så pass smart att hon skyddar sig ett tag till. Vad ska man säga åt fjortisar?? Jag minns inte att jag var så frågvis när jag var 14!! Vad hände på vägen egentligen??


Villes rum blev supermysigt!






"Nasdaqbörsen har stigit med 2 procent"
- Jag kunde inte bry mig mindre!!
"Vi toppar inte din lista" - än sen?
- Jag kunde inte bry mig mindre!!
"Paris Hilton har skaffat sig silikon"
- Jag kunde inte bry mig mindre!!
"Nej nej, ville inte, borde inte, skulle inte"
- Jag kunde inte bry mig mindre!!



Over And Out





 


Måndag 3 augusti - Right here waiting.

Jag blev bara chockad, inget mer, och nu mår jag bra igen.
Det är då helvete hur man orkar vara överjävliga. Skövde Kommun kan fara dit pepparn växer PÅ HELTID!!
 
Dagen började helt fantastiskt bra. V hade sovit till 7,15 i sin säng då jag lyfte över honom till min säng för lite morgon mys. Han somnade om och jag med. Vi vaknade sen 8,15. V var på jättebra humör, vi myste och åt välling och frukost och lite efter halv elva kom E. Tog lite kaffe och pratade. Nice nice.
När de åkt började helvetet.
Med glatt humör for jag till Villes blivande förskola för att lämna in hans schema. (Det stod klart och dydligt med dataskrift: "Schema lämnas till förskolan"). Fast lärarna menade annorlunda. De skulle in till Kommunhuset → skolkontoret. "Okej" tyckte jag och lämnade de trevliga lärarna med glatt sinne.
Jag fick prata med en kvinna som vi kallar A.
A är utav utländskt ursprung och talade kanske inte den bästa svenskan, inte heller förstod hon mina frågor även om jag pratade så LÄTT SVENSKA jag kunde. Det tog 10 minuter för mig att förklara (så jag trodde att hon förstod) att jag jobbar på båt och är ledig varannan vecka, ändå förstod hon inte. Min fråga löd: "Får jag ha mitt barn på dagis även de dagar jag är på ledigt, hemma??" Detta förstod hon inte och hon ville inte heller lyssna när jag försökte förklara!! Jag har inget emot invandrare alls, jag är också (fast andra generationens), speciellt inte om de sköter sig. Det finns ju svenskar som beter sig värre! MEN HON FATTADE INTE!!! Hon tittade snett på mig och himlade med ögonen. 
- FÅR MITT BARN GÅ PÅ DAGIS, DE DAGAR JAG ÄR HEMMA FRÅN JOBBET ELLER???!!! nästan skrek jag åt henne och talade tyyyydliiiigt.
- Nej. sa hon och jag blev förvånad.
- VA?? 
Då menade A på att V redan har 24 h på dagis inskrivet/vecka och minimum är 15 h.
Vad fan har det med saken att göra??????? Jag betalar ju likt förbannat 504 kr / månad (för hon insisterade på att jag ska betala full avgift även om jag jobbar deltid!!! Tack för den. Idag har jag ca 1000kr kvar när alla räkningar är betalda. Ska 500 kr av dem gå till dagisavgift så vill jag fan att han ska få gå på dagis också!!) i dagisavgift vare sig han går 15 h eller 40 h på dagis. Fast tydligen är det så att det inte går! 
Mig personligen spelar det ingen roll alls om V går på dagis när jag är ledig eller inte. Jag tänker på HONOM. Han kommer bli ett sånt "här ibland" barn. Jag minns själv hur det var när jag gick på dagis. Man fäste sig inte vid de där barnen som bara var där ibland! Och med tanke på att V inte träffar så mycket barn..
Mitt hopp är inte helt slut än. Jag har en liten tråd till att dra i. Fast karln som håller min låga brinnande är på semester och återkommer om en vecka.

Over And Out


RSS 2.0