Tisdag 31 mars - Jag vill haaaaaa!!

Jag äger två lägenheter!
Jag kan faktiskt inte låta bli att nörda mig angående det här. Hur ofta i livet är man ägare till två lägenheter?? Ja, jag kommer då aldrig mer vara det. Inte i det här livet i alla fall. Det låter ju lyxigt, men det här innebär att jag även har: - Två hyror och två elräkningar. Dock inte lika skoj kanske. Speciellt inte när mammapengen ligger på 6997kr..
Har tagit upp kampen med min son om att han ska sova hela nätterna i sin egen säng. JAG SKA INTE LYFTA ÖVER HONOM VAD SOM ÄN HÄNDER!!!! Nu är jag stenhård! Detta grundar sig i en oerhörd avundsjuka. E hade honom lördag-söndag och han sov hela natten i sin säng där (V alltså *ler*). Vilket han inte gjort här den senaste månaden. Nu har jag fått svart på vitt att V vant sig vid att jag lyfter över honom. För såhär gör han varken hos mormor eller E. Den första natten gick bra, fast jag vaknade typ varannan timme av att han gämrade sig (men det är det värt). Han sov i sin säng till 04.30.
I natt vaknade jag 00.15 av att V var helt galen. Han skrek och jämrade sig som tokig. Jag försökte lugna honom, men det var totalt omöjligt, men min grundtanke fanns i bakhuvudet. Jag gav honom lite alvedon, men det hjälpte inte.. en utväg brukade förr vara välling/ersättning. Jag har inte matat honom på natten sen han var ca fyra månader!! Men ta mig i helvete, han bara skrek. Jag gick omkring i lägenheten och försökte trösta honom i famnen, och jag trodde jag skulle bli galen själv, som han skrek. Efter ett tag kom jag att tänka på vad vi gjort på kvällen. Han hade ju badat och sen hade jag satt honom i dushen, där han själv fick leka med sina leksaker, samtidigt som vattnet fick stå på, på svag stråle. Och han DRACK AV VATTNET ju. B-I-N-G-O! Han hade nord europas våtaste blöja. Jag bytte den på honom, och han somnade som en stock I SIN EGEN SÄNG och sov till 07.35. Den ni. Tänk vad blind man kan bli. När jag inte "kände" V än hade jag alltid tre saker att gissa på om han skrek:
- Hungrig??
- Trött??
- Våt??

En jag-vill-ha lista:
- Ny bil
- Vagn till V
- Flytthjälp
- Bra bud på min lägenhet, tack

Bilder
Äta pannkakor

MIN

Kan nog gå.

Trotsig


Over And Out


Lördag 28 mars - Earth Hour

Barbro ringde just!
Emil kommer för att hämta V idag. Jag trodde han sa att han skulle vara här halv tio, men han har fortfarande inte synts eller hörts till och klockan närmar sig 10.15. Ja ja, det spelar ingen roll för V sover nu, men jag tycker nog man kan höra av sig.... dilemma dilemma.
På måndag får jag nycklarna till lägenheten. Det ska bli kul att se den omöblerad och få en syn över hur man själv vill ha det. Jag har ju bara mina bilder i mitt huvud. Det blir jättebra det här!!
Ikväll är det earth hour. Det är ju vårt fel att klimatet är som det är, så varför inte "offra" en timme av året till att spara och tänka över det?? Kika gärna in på www.earthhour.com. Jag hade en liten diskussion med far-min igår om det här och han med sin gammaldags tankegång, tyckte att det här bara var skitsnack. "Vad gör en timme av din vardag??" Han förblev tyst..
V har blivit mycket bättre med honom nu! Och det gör mig glad, JÄTTEGLAD!


Over And Out


Torsdag 26 mars - Soligt!

Kan livet bli bättre?
Även om V tvingade upp mig klockan 06.15 idag så är jag på ett ypperligt bra humör! Solen skiner från en molnfri himmel och jag tror jag upptäckte en tand till i Villes överkäke. Det var bara den första tanden som tog tid och nu poppar de upp och ner som poppcorn. Han har sovit väldigt oroligt de senaste två nätterna, men man kanske fattar varför nu. Jag tror inte att han sovit hela natten i sin egen säng på tre veckor nu. Han vaknar av drömmar (tror jag) varje natt mellan tolv och två. Helt från sig och gråter. Snurrar i sängen och blir arg. Enda sättet att få han att somna om är att lägga honom bredvid mig. Det är urmysigt, men jag vill ju inte att han vänjer sig vid att jag plockar upp honom (vilket antagligen är kört nu). Han somnar ju i alla fall i sin säng på kvällen. Fast jag får ta upp kampen en annan dag. I böcker jag läser (för jag läser väldigt mycket böcker om barn nu och har alltid gjort) så är det såhär det ska vara, eller i alla fall brukar vara. Och jag har ju ingen karl som tar illa vid sig av det, just nu. Så han får väl fortsätta sova bredvid mig då.
Han är ju fantastisk ändå. I går var det ett nedra flängande fram och tillbaka, men han höll god min bara. Jag  var och tittade på lite tapeter till min nya lägenhet (tänk, om 6 dagar får jag nyckeln!!!), men hittade inget som jag "föll" för på en gång.. får kika vidare bara. Det ska bli så roligt och jag har börjat packa ner min gamla lägenhet i lådor.
Jag har ännu inte fått nått bra erbjudande på den här lägenheten, så snart står jag ägare till TVÅ stycken.. Mäklaren säger att det snart kommer bättre erbjudanden, men jag har svårt att hålla god min.. "Is i magen".
På lördag kommer E för att hämta V. Hoppas han inte blir sjuk eller nått annat kommer i vägen den här gången. För jag tycker verkligen att det vore på tiden att han börjar ta lite ansvar nu. Jag vet att det kom plötsligt, det här med att jag ville att han skulle börja ha V, men men.. bättre sent än aldrig. Jag läste i min nya bibel "trottsboken" att om man ska börja ha "delad" vårdnad i den här åldern, så ska pappa och barn ha en nära/trygg och etablerad relation till varandra. Det är väl lite det jag inte känner att de har.. och eftersom V är väldigt mammig just nu, så tänker jag mer på det. V får väl vänja sig bara.. fast det känns lite kämpigt. Inte ens min syster fick natta honom häromkvällen. Han skrek som galen! Och då har syrran vart här och umgåts med V nästan varje dag, hela hans liv (eller de senaste månaderna iaf). Det går säkert bra.


Over And Out


Tisdag 24 mars - Äntligen!

Nu är hon här, Youshi.
Igår morse kom hon till världen, men jag vet inte vilken tid ännu. Det var knappt så M viste det själv när jag fråga. "Antingen var det 04.10 eller 04.20". Och vilket litet (med betoning på LITET) mirakel det var sen. Fast stort för föräldrarna. Grattis så mycket Mickan och Joel. V och jag var till bb igår för att få se henne. Och hon var helt perfekt. Hennes huvud fick plats i min hand! 50 cm och knappt 3000g. Oj oj, så små fötter, händer, fingrar.. jag blev helt tagen. Tänk att de är så småå. När jag kom ut från sjukhuset messade jag till E: "Så. Nu är det slut på vila, nu kommer du hit å ligger lite. Jag vill ha en bebis!!" Naturligtvis skojade jag ganska hårt, men det var kul att se hans reaktion: som inte blev nån speciell men ändå. 

Jag önskar er all lycka, och att även JAG får många stunder med henne.
Jag ser fram mot att byta senaps-blöjor igen!

Stoltaste mamman!

Jag vill ha en till!!!


Over And Out


Söndag 22 mars - The end is near.

Ja, kära läsare. Nu ska jag berätta nått sorgligt..
Jag är en periodare. I alla fall när det gäller facebook. När blev det så stort?? Det är som ett gigantiskt eniro, fast man kan få reda på precis vad som hellst om folk. Och som den snokare jag är, älskar jag facebook!! Fast det har blivit lite av en period-grej. Ibland är jag inte inloggad alls, men just nu är jag inne på facebook HELA TIDEN. Så fort jag kommer åt en dator loggar jag in för att titta. Den lilla röda siffran i hörnet signalerar ständigt om nya uppdateringar, hur folk har kommenterat bilder, skrivit i div loggar, vänner lägger upp bilder... I love facebook!! Har jag nämnt det tillräckligt många gånger nu?? Det bästa är att man inte kan se vem som har kollat vems sida *gnider händerna ivrigt mot varann*
Det nya hotta är att man kan göra massa test. T.ex "hur kul är du?" - testet, "Vilken hundras är du??" - testet och "vilken drink är du?" - testet. Jag gjorde ett av alla dessa idag (tänker inte tala om vilket test jag gjorde), men resultatet blev ytterst PINSAMT. Så pinsamt att jag nästan övervägde att ta livet av mig (jag vet att man inte ska skämta om döden men jag gör det ändå)!!!! Men innan jag fullföljde mitt uppdrag, såg jag att det fanns ett "when will I die" test. Jag tänkte att det kanske sker med ödets hjälp ändå. Och så får jag resultatet: "Maria took when will you die?? quiz and the result is 25 october , 2008
life is sure small for you!!
". Whatta? Jag är ju redan död!!!! HAHAHA!
Mikaela ska snart föda!!! Jippie. Nu är det endast tio minuter mellan värkarna!!
Push push push!

Over And Out


Lördag 21 mars - Jag viste inte.

She keeps Moet&Chandon in her pretty cabinette..
Igår skulle det varas barnfritt för mig - igen! Jag kände mig lite bortskämd, men glad över att E ville ha sin son över natten. Har länge känt för att komma ut och göra en snor-fylla, en riktig såndär som ger huvudvärk dagen efter. Som en riktig fjortis. Syster och jag gick till bolaget och köpte skumpa för dyra pengar, sen fick vi gå en sväng för V somnade i vagnen. Vi köpte kaffe och kanelbulle på Pressbyrån och satte oss i en park och fika lite. Då telefonen ringde och det var Emil. "Jag har kräkits fem gånger mellan Vårgårda och Skara". Det säger inte mig något alls (!!!!) om vart det ligger, eller hur långt isär städerna ligger, men jag förstod ju att det betydde att han INTE skulle ha V ikväll.. vi var ju så instälda på att få dricka skumpa, och det var precis som någon tryckte på OFF knappen.. Jag ringde till mamma och beklagade mig och det slutade med att hon tog V över natten. MAMMAAAAAAAA alltså! Tack. 
Det blev skumpa för hela slanten. Herre Gud. Min syster är helt CRAZY!!! Och vad den gick upp i huvudet och fulla blev vi.
Sen rökte vi vattenpipa från Brasilien och brände halva mattan i köket + bordet med kolet *skäms något*
Något som alltid hör till en sådan fylla är ju "fylle-mess" men gårdagen bjöd på "fylle-samtal". Vi ringde till folk HELA TIDEN! Daniel, Kaisla, Fredrik.. men det var skoj!
En sak var ju mindre kul att höra, och det var att vår kusin Teresa har gått isär från sin karl.. jag tycker det är synd för det var nog de sista paret i världen jag trodde skulle göra slut!! Kanske det fixar sig..
Vi kom till Wallermans och drack öl och Tequila Rose.. vilket ledde till att vi blev ännu fullare. Det var en sjukt rolig kväll tills min syster började pipa. "Jag vill åka hem nu...". Hon lät som ett ledset barn. Det var så man blev orolig.
Jag blev erbjuden nattsällskap, men tackade nej *skrattar och klappar mig på axeln*
Så vaknade jag klockan 07.40 i morse. Med huvudvärken jag längtat efter. Solen skiner och jag är glad. Jag saknar min bebis!!
 
Utmaning..
(fuck Lorv)

4 TV program :
Du är vad du äter, Lyxfällan, Förlossningskliniken, Medium
4 saker jag gjort idag :
Vaknat för tidigt, duschat, druckit kaffe, bloggat
4 saker som jag längtar efter : 
Sommar, min son, jobb, Valtteri     
4 saker på önskelistan :
Ny bil, sulky till V, bra ekonomi, nya skor
4 saker som avskys :
Snor, trasig bil, dålig ekonomi, endel föräldrar
4 saker som jag tycker om att göra : 
Blogga, träffa mina vänner, vara på Åland, jobba 
4 saker jag ätit idag : 
Har inte ätit något än idag..

Over And Out


Torsdag 18 mars - Soligt

Höder: GÖR NÅTT!!!
Det har vart soligt i två dagar nu. Och jag känner hur energin börjar komma tillbaka!! Kan det vara solen?? Härligt är det i alla fall. Idag var syster och jag på picknick i solen med V. Super skönt var det (lite blött i gräset dock), och det var mysigt.


Jag pratade just med E. Han ska ha V imorn kväll, över natten och på lördag dag. Det blir nog riktigt bra det här. Vindarna vänder. Sen får vi se om han kan ha honom varannan helg eller nått. Vore sååå nice. Så kan man ta tag i sitt eget liv också.
V har börjat bli blyg för sin morfar. Jag förstår inte. Han har ju träffat honom ganska mycket, men ändå blir det skrik och tårar när jag går och lämnar honom.. det gör mig ledsen, och det gör pappa ledsen. Det märks att pappa tycker att det är jobbigt.. men det ger sig. Det MÅSTE ge sig.
Sen har V börjat säga "ma-ma-ma-ma" nu, istället för "na-na-na" och så stod han själv, på egna ben ikväll (fram tills att jag började skrika av tjusning).

They look so good together!

Oj, vad störd jag blir på Helge Skoog!! Han var lite för mycket i kvällens "halv åtta hos mig".


Over And Out


Tisdag 17 mars - Utmaning igen..

Idag är ingen vanlig dag, för det är Svenssons födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!
Min son är bäst!! Vi var till sjukhuset idag för jag hade blodgivningstid. Jag hade ingen barnvakt, så jag tog med honom dig och trodde det skulle sluta i kaos. Vad kan inte gå fel med en liten grabb på ett ställe fyllt med nålar och blod?? Fast han betedde sig helt fantastiskt. Han satt där på bänken med mig och tuggade på mitt ICA-kort medan de stack mig och påsen fyldes med mitt blod. JAG ÄLSKAR HONOM!!!!

Utmaning...
(
damn you MalinT).

♥ Tre jobb jag har haft:
Packat bröd och kastat thékakor på mina arbetskamrater på Böjabagar´n
dagis fröken
cafétant på båt
♥ Tre platser jag har bott på:
Norrmalm
Östermalm
Havstena
♥ Tre saker jag gillar att se på TV:
House
Rent Hus
Navy CIS
♥ Tre favoriträtter:
Lasagne
Ugnsbakad lax
Grillpanna på Wallermans
♥ Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu?
Brasilien
Helsingfors
På en massagebänk å få massage
♥ Tre personer jag utmanar:
Mackie
Josse
Sandy


Over And Out


Måndag 16 mars - Här står jag och flashar mig.

Varje morgon bjuder jag på dagens outfit och hår.
Det har varit händelserika dagar. Natalie hade sitt två-års kalas igår. Det blev tårta och kaffe och paketöppning. Tre barn och fem "vuxna". Det var trevligt, och Nattis var glad över sina presenter. V tyckte dock också att de var spännande och fick låna dem.


Efter kalaset åkte syster, V och jag till Joel och Mickan. Mickan hade inte känt några fosterrörelser på länge, så vi åkte in till förlossningen för att kontrollera att allt stod rätt till. Min syster är en ängel och tog V. Två timmar senare kom vi från förlossningen med en ny tid i handen. 


Den här dagen började klockan halv sju i morse. Jag trodde jag skulle dö när jag såg tiden!! Men men, det var bara att se glad ut och snällt gå upp. Som tur är, är alltid V på bra humör när han vaknar och jag får alltid världens största léende när jag slår upp ögonen. Och det gör hela min morgon värd att leva för (... och varför låter det så överdrivet?? Men det ÄR). Och solen var framme några minuter. Jag ställde mig ute på balkongen en stund för att lapa av solen. När jag kom på att jag stod i mina underbara gråa trekvarts leggins och ett svart nattlinne med rosa tryck på (som jag fått med en tidning en gång) och håret stod åt alla håll.. bilarna susade förbi på vadsboleden. Inte tror jag att någon tittar, men om någon skulle se, så skulle de nog få ett gott skratt.
V fick sin gröt SJÄLV idag. Och det här blev resultatet!

Är han inte helt fantastisk!!!


Han är så duktig min krapp!!

Idag var det riktigt roligt att åka på kontroll till förlossningen med M.
Jag träffade Caroline (barnmorskan som var med under min förlossning). Henne jag ville strö silver över. Herre Gud alltså, vilken människa!! Jag blev förvånad över att hon kom ihåg mig för det första. Det är ju ändå nio månader sen.. "klart jag kommer ihåg dig. Vissa är speciella" sa hon och tog mig på axeln. Jag blev helt varm, och kände mig gråtfärdig. Kanske hon säger så till alla, men det kändes bra när hon sa det. Och hon har gjort min dag - igen.
Haha!! Knäppte "smal-kort" på mig själv. Det var skoj att se att man i alla fall kan se smal ut, även om vågen vägrar ge med sig. Centimetrar försvinner i vilket fall.






Over And Out

  

Lördag 14 mars - Så drar vi in maggen!!

Tack gode Gud att mina föräldrar finns!
Jag satt och tänkte massor igår. Det finns nog inte ens tecken för ett blogginlägg för att berätta om allt jag tänkte på igår. Kroppen slappnade av, hjärnan sattes i bruk. Oj oj.. Det var nästan lite stressande att tänka på allt. Det var som allt bara föll över mig, eller som en vägg som löstes upp och släppte egenom allt. Allt var inte negativt, det kom mycket positivt också. Jisses.
Jag är full med energi. Och det har jag varit hela dagen. Jag deckade halv tolv igår kväll, och jag vaknade klockan åtta i morse, tänkte "näe, aldrig i livet!!!" vände om och somnade. Sen vaknade jag halv tolv. Halv tolv!!! Fattar ni??
Så nu har jag energi igen. Hoppas den håller ett tag nu då.
Meningen var att jag skulle lägga upp en bild som jag tog i morse på mig själv, men så märkte jag just att jag glömt kameran hemma hos mamma. Så det får bli en annan dag.

I'm back!!


Landets fjortisar har inte skött sitt jobb i afton. Eller så har de, fast ni har fel!!



Over And Out


Torsdag 12 mars - Kort Matematik

Grattis Nattis på din två års dag, stora tjejen!!
Jag har vart hos mamma och pappa idag och badat bastu. Den behövde jag verkligen. Tårarna syns inte i bastun, men de hörs desto mer. Mamma är bäst!! Hon är ingen bra talare, men hon lyssnar på mig. Vi räknade ut att under de nio månader som V levt, har jag sovit utan honom NIO NÄTTER.. Det är inte klokt egentligen. Nog för att jag är ensamstående, men VARFÖR har jag inte bett om barnvakt tidigare?? En natt per månad han levt, i snitt. Det borde vara minst det dubbla, eller fyrdubbla.
Har jag rätt att klaga, eller ska jag skylla mig själv??
Jag har ju valt det här. E hade inget att säga till om. Men vist valde han att vara med. Han kunde ju lika gärna, bara betalat och hållt sig på sin kant, långt bort från oss, och levt sitt singel-/festar (vad han än gör) liv.
Måste jag stå ut med vadsomhellst bara för att jag VALT att bli mamma??
Får den, som blir misshandlad av sin partner, också skylla sig själv för att den valde att bli tillsammans med den personen?? Är det inte lite samma grej??
Jag har aldrig målat upp någon rosa dröm bild av föräldrarskapet. Jag har aldrig sagt att jag är bättre än någon annan. Jag har insett att även jag, med min finska sisu, har känt mig besegrad.


Over And Out


Onsdag 11 mars - Orklös

Jag har ingen ork, eller lust..
Vår vistelse på Åland är över. Det har vart härligt att fly verkligheten en stund. Det var härligt att träffa alla barnen igen, att träffa de "vuxna" igen, hunden *pusta*
Tack Matte, Malin, Gisse, Fiz, Fipps, pundhunden, Anja, Tim, Tess, Albin, Mackie och Nilo.
Även om V vart magsjuk och kräktes ganska rejält några dagar, och han inte har sovit den senaste veckan för att han får tand.. så var vi inte HÄR. Jag var bland folk som pysslade om mig, som njöt av att jag var där (emellanåt) med V såklart. Det känns ibland som jag är bortglömd, framför allt har jag glömt bort MIG!!
En morgon kom M in i sovrummet och tog V. "Sov du" sa hon till mig och stängde dörren. Fyy fan va skönt. Det var då  jag började fundera på min situation. Jag är mamma, mamma, mamma och mamma.. hela tiden!! Hemma är det ingen som avlastar mig.. Ska jag sitta hemma i 17 år och tre månader till?? Varenda kväll.. fan vad det låter tråkigt, men när jag ser på det så ser jag inget slut på det här. V har varit grinig och gnällig i en vecka nu. Plus att han inte sovit, vilket resulterar i att jag heller inte får sova.. jag blir en dålig mamma om jag inte får sova snart. Jag fungerar sämre, det har bara gått en vecka, jag vet!!! Det enda alternativet för mig är att härda ut bara. Det skulle vara lättare om jag viste att jag blev avlöst en dag. Att jag fick en paus, tid att ta hand om mig själv. Få motionera, fika med en vän i fred eller bara ligga i soffan och se Bodyguard med en påse chips!!! SJÄLV. Fast den dagen ser jag inte just nu.. min tunnel är förbannat lång för tillfället.   
Som ett slag i ansiktet kom verkligheten över mig..
Jag är trött!! Jag var och handlade idag. När jag handlat klart och kom till bilen insåg jag att jag glömt låsa den. Villes välling lade jag i frysen och hans kläder i skafferiet, kaffet i micron och.. jaa, need to tell more??
Trött, sur, grinig, kort stubin, kanon, galen, förbannad, bitter, arg... och allt detta fick Villes far ta del av i morse. Kanske han gav upp, för jag har inte hört av han sen dess *rycker på axlarna*..
Borde man gå och sova då...


BILDER FRÅN ÅLAND


Bowla, någon??


Love


Leka med Nilo


Än får jag plats, fast inte att sitta


Jag med Albin


Jag och Malin <3



Over And Out


Tisdag 10 mars - Måste, behöver, borde.

Lugn och fin nu.
Till er som saknar min blogg lite grann, vill jag bara säga: JAG SKAAAAA kanske imorn *ler* För nu ska jag sova, även om klockan är bara nio, ska bli sååå skönt (om man nu får sova i natt), har ju inte sovit på en vecka, så va faaaan. Fast vad gör man inte för sin son när han får TÄNDER *sneglar på Malin*!!! HAHA!!

TAND


Over And Out


RSS 2.0